Securitate — December 11, 2017 at 11:25 am

Protecţie la intruziune, discretă şi impenetrabilă

by

OPTEX 1Prevenţia fizică a accesului este nivelul primar de protecţie utilizat pentru securizarea obiectivelor, atât în companii, cât şi în instituţii publice şi, de aceea, există o gamă vastă de soluţii şi sisteme concepute pentru controlul accesului. Deşi eficiente pentru căile tradiţionale de acces, acestea nu pot preveni pătrunderea pe căi mai puţin obişnuite, precum prin tavanul unei încăperi. Iar în cazul obiectivelor amplasate la exterior, provocările sunt cu atât mai mari cu cât metodele de acces pot fi diversificate şi mai mult. OPTEX a dezvoltat astfel familia de senzori REDSCAN, care folosesc tehnologia LiDar şi proiectează un plan laser, orizontal sau vertical, a cărui străpungere poate fi detectată rapid, pentru a alerta personalul responsabil de securitate.

Un membru relativ nou al familiei OPTEX REDSCAN este RLS-2020S, care vine cu un procesor mai puternic pentru a oferi aptitudini de detecţie superioare. Astfel, el poate fi configurat fie să folosească o rezoluţie mare, ce permite detecţia unor obiecte cu diametru de numai 2.5cm, fie să folosească modul throw-in, cu care poate detecta obiecte ce se deplasează rapid. Ca nivel de performanţă, el poate observa obiecte care se deplasează cu până la 16.2km/h printr-o proiecţie perfect verticală sau cu până la 45km/h printr-o proiecţie la un unghi de 300. Suprafaţa de detecţie este de 20x20m la 950, iar timpul de răspuns de 25ms.

În ceea ce priveşte instalarea şi integrarea în sistemul de securitate, el poate fi utilizat în mod eficient atât la interior, cât şi la exterior. Iar ca amplasare, poate fi montat pe tavan, perete sau trepied şi opţional pe un stâlp sau într-o nişă. Integrarea în sistem este realizată prin reţea IP, iar pentru alimentarea cu energie este folosită tehnologia PoE (Power over Ethernet).

Mulţumită codurilor Redwall emise, modelul este compatibil şi cu majoritatea sistemelor de Video Management (VMS) şi de aceea poate fi folosit pentru a declanşa înregistrări video cu ajutorul camerelor PTZ disponibile. Aria de detecţie poate fi împărţită în până la 4 zone şi poate fi personalizată în funcţie de dimensiunile şi forma incintei, pentru a nu depăşi zona de interes, aşa cum se poate întâmpla de exemplu în cazul camerelor cu ferestre. Astfel, OPTEX RLS-2020S poate fi utilizat pentru a proteja orice obiectiv, indiferent că vorbim despre securizarea ferestrelor, a tavanelor, a perimetrelor exterioare sau chiar a unor obiecte mai bine definite, precum tablouri sau alte lucruri de valoare. De aceea, este soluţia ideală pentru depozite, centre de date, aeroporturi, muzee şi multe alte aplicaţii.