Data Center / Storage — December 18, 2017 at 5:02 pm

Noi detalii despre sistemul convergent Fujitsu NetApp NFLEX

by

NFLEXNoi detalii au apărut pe piață despre sistemul convergent Fujitsu NetApp NFLEX și despre strategia HCI a Fujitsu, care ar putea stopa vânzarea. NFLEX este un sistem convergent de infrastructură cu servere Fujitsu PRIMERGY preinstalate și testate, componente de stocare NetApp și conectivitate Extreme.

Aparatul HCI (Hyper-convered Infrastructure) este o componentă singură complet integrată, care combină serverul, stocarea virtuală SAN și conectivitatea.

Fujitsu are cel puțin trei sisteme de acest tip:
• Fujitsu Nutanix Enterprise Cloud pe serverele PRIMERGY x86 care execută software-ul sistemelor de operare Acropolis și Prism de la Nutanix,
• PRIMEFLEX pentru spațiile de stocare directe,
• PRIMEFLEX pentru VMware VSAN.

NetApp’s HCI se bazează pe tehnologia SolidFire all-flash și nu utilizează serverele PRIMERGY. Pentru Fujitsu, putem spune că HCI este un mijloc de a vinde mai multe servere. În teorie, o implementare a NetApp HCI ar putea fi construită cu serverele Fujitsu, ambele companii fiind suficient de motivate pentru a face acest lucru. Sistemele sunt construite într-o fabrică Fujitsu din Augsburg, Germania, și livrate către clienți în zona de vânzare a EMEA. Dacă NFLEX va fi pus la dispoziție în America și Orientul Îndepărtat, atunci ar trebui să se realizeze noi strategii de fabricație sau să lanseze proceduri eficiente de expediere din Germania. Totuși, momentan nu există planuri de extindere a regiunilor de vânzare NFLEX.