NEWS — January 8, 2018 at 12:13 pm

Protecție perimetrală cu Hikvision și OPTEX

by

protectie perimetrala

În mod tradiţional, protejarea perimetrelor, a bunurilor şi chiar a persoanelor presupunea utilizarea tehnicii de supraveghere video, care conducea la necesitatea existenţei unui dispecerat cu personal dedicat şi aparatură pentru stocarea înregistrărilor. Tehnologia modernă a simplificat mult această abordare prin dezvoltarea camerelor IP cu conectare la reţea şi a sistemelor complexe de management video (VMS).

Rămân însă problemele detecţiei şi generării de alerte automate şi precise. De aceea, multe dintre camerele de supraveghere video moderne integrează şi funcţii de detecţie a mişcării, însă eficienţa şi acurateţea acestora sunt puternic influenţate de factorii de mediu. Drept urmare, pentru o protecţie eficientă OPTEX recomandă proiectarea unor sisteme integrate de securitate, care să încorporeze pe lângă camerele de supraveghere şi senzori adaptaţi mediului în care urmează a fi instalaţi.
Soluţiile de detecţie IP OPTEX sunt proiectate special pentru a fi integrate în sisteme de supraveghere video şi pot fi utilizate pentru declanşarea alarmelor în cadrul unui sistem de management video (VMS). În funcţie de scenariul de utilizare şi de specificul perimetrului care urmează a fi protejat, OPTEX oferă mai multe tipuri de senzori, cu detecţie pasivă în spectru infraroşu şi fotoelectrici, precum:
– Soluţiile laser din seria REDSCAN pot fi folosite pentru generarea cu ajutorul razei laser a unor planuri virtuale, verticale sau orizontale, a căror penetrare este detectată rapid, precis şi pe zone prestabilite.
– Senzorii PIR (Passive Infrared) din seria REDWALL sesizează modificările de temperatură din aria de acoperire, precum cele provocate de căldura corporală.

Detectoarele fotoelectrice din seria Redbeam folosesc bariere formate din raze luminoase, a căror întrerupere la trecerea unui corp este interpretată ca o penetrare a perimetrului. Indiferent de soluţia aleasă, dispozitivele OPTEX pot fi folosite în orice condiţii de mediu, chiar şi acolo unde lumina ambientală lipseşte sau suferă modificări pe durata zilei, iar alarmele false pot fi eliminate prin ignorarea corpurilor mici, precum a animalelor.

Detectorii OPTEX sunt prevăzuti cu funcţionalitate PoE (Power over Ethernet), ceea ce înseamnă că alimentarea cu energie se realizează tot prin cablul de reţea. Implementarea detectoarelor în soluţii VMS este o operaţiune uşoară, dar se realizează diferit, în funcţie de modelele selectate. Astfel, dispozitivele REDSCAN se integrează direct în sistem, comunicând via Ethernet. Modelele REDWALL şi Redbeam necesită adăugarea unui encoder IP PIE-1, la rândul lui prevăzut cu funcţionalitate PoE. Din punctul de vedere al compatibilităţii, senzorii OPTEX oferă integrare deplină cu soluţia Milestone, funcţionează excelent cu soluţiile Genetec, Exacq, OnSSI, Bosch şi, totodată, pot comunica direct cu camerele de supraveghere video IP de la toţi marii producători de camere de supraveghere, fără o soluţie VMS intermediară. Un exemplu este integrarea cu NVR-urile de la Hikvision, integrarea realizându-se intuitiv prin conectarea produselor, configurarea parametrilor de rețea prin browser sau prin aplicația REDSCAN Manager.

Dispozitivele REDSCAN şi REDWALL furnizează informaţii despre mişcarea corpurilor în aria monitorizată, aşa încât pot fi folosiţi, de exemplu, pentru a controla camerele PTZ ce pot urmări automat subiectul. Totodată, integrarea soluţiei de securitate poate fi extinsă prin includerea instalaţiei de iluminat sau a unor soluţii de alarmă silenţioase, ce pot fi activate rapid în cazul penetrării perimetrului, penetrare detectată.

Indiferent de tipul perimetrului sau de soluţia de securitate şi supraveghere utilizată pentru protejarea acestuia, integrarea senzorilor OPTEX asigură o detecţie mai eficientă şi mai precisă, cu minimalizarea alarmelor false.Aceştia nu sunt afectaţi de condiţii meteorologice, precum ceaţă, precipitaţii, furtuni, întunecare, înnorare sau înseninare bruscă şi nici de factori generaţi de surse artificiale, precum lumina puternică produsă de farurile unui autovehicul. Iar compatibilitatea extinsă cu o gamă vastă de soluţii şi echipamente de renume mondial reprezintă un argument solid pentru integrarea dispozitivelor de detecţie OPTEX cu NVR Hikvision, indiferent de natura obiectivului supravegheat.