Foto-Video-Audio — January 9, 2018 at 2:23 pm

Panasonic introduce noua cameră foto GH5S cu capabilități avansate de producție cinematografică

by

panasonic gh5sÎnceputul anului vine cu un nou produs al gamei foto-video de la Panasonic, camera foto GH5S, care introduce o nouă gamă de funcții avansate pentru o calitate mult mai mare a imaginii, dar și capabilități inovative pentru reducerea zgomotului din capturile video și pentru eficientizarea modului în care sunt capturate filmele.

Tehnologia 4K prezentă în noul GH5S aduce un senzor video multi-aspect, de 10,2 MP, utilizând Venus Engine și tehnologia C4K pentru rezoluții de 60p/50p fără crop. Timpul de înregistrare este nelimitat de aparat, singura limitare fiind dată de dimensiunea cardului de memorie utilizat. Acest lucru vine datorită noului sistem de eficiență a consumului, pentru reducerea încălzirii componentelor de înregistrare și procesare din aparat. La capitolul video, GH5S are pre-instalată funcția V-LogL și are implementată funcția 4K HDR. Imaginile 4K sunt capturate la viteza de 60 fps. Imaginile FHD și C4K sunt capturate cu până la 240 fps, fiind optime pentru producția profesională de filme. Noul format de înregistrare C4K oferă rezoluții de până la 4096×2160 cu până la 60 fps.

La capitolul performanțe, GH5S are o construcție rezistentă la apă, soare, îngheț, o carcasă din aliaj de
aluminiu, două sloturi pentru carduri SD de mare viteză și o garanție de 200.000 declanșări ale shutter-
ului. Aparatul beneficiază de o gamă largă de funcții de conectivitate, cum sunt Wi-Fi, Bluetooth, HDMI
și mufă de conectare la alte aparate foto. Acum, pentru filmarea cu mai multe aparate se poate folosi
dispozitivul central cu care pot fi conectate și sincronizate până la 3 aparate foto, oferind capacitatea de
a capta și procesa în timp real imaginile de la toate dispozitivele. Astfel, GH5S devine o alternativă la
costisitoarele camere video profesionale, pentru producția cinematografică, fiind optim pentru
realizarea de materiale promoționale, videoclipuri sau chiar filme de scurt metraj.

Senzorul MOS de 10,2 MP dezvoltat în GH5S suportă ISO Dual Native de până la 51200 cu un zgomot de fond redus pentru valorile mari ale ISO. La capitolul aspect, aparatul beneficiază de o serie de
îmbunătățiri ale „Multi-aspect Ratio”, care rețin toate detaliile imaginii fără a mai tăia din acestea dacă rata de aspect este schimbată.