NEW TECHNOLOGY — January 10, 2018 at 3:39 pm

Companiile acceptă provocarea intrării în noua eră a locurilor de muncă pentru „millenials”

by

WorkplaceCompaniile merg din ce în ce mai mult către adaptarea pentru primirea noilor generații de angajați, așa-numiții „millennials”, care doresc o promovare a talentelor, inovației și producției inteligente. Tehnologii precum  asistenții digitali, realitatea augmentată și AI devin parte integrantă a activității de lucru și a livrării de noi nivele de productivitate. Astfel, majoritatea organizațiilor au o mare provocare înainte de a fi eficiente în acest nou cadru de lucru.

Conform statisticilor, aproape jumătate dintre întreprinderi văd dispariția conceptului tradițional al biroului fix ca având cel mai mare impact asupra strategiei viitoare a locurilor de muncă. Creșterea modelelor de lucru independente (freelancing) și a celor mobile va face ca organizațiile din toate sectoarele să își reducă dramatic amprenta de birou. Cu toate acestea, multe organizații vor trebui să-și revizuiască structurile, procesele și tehnologiile pentru a se asigura că echipele au capacitatea de a colabora și de a accesa instrumentele, aplicațiile și datele necesare pentru a fi pe deplin productive.

Un raport, condus de Fujitsu, indică faptul că doar un sfert dintre cei intervievați au afirmat că posibilitățile lor de a lucra la distanță și mobil sunt în prezent egale cu cele oferite în birou. Lipsa de acces la aplicațiile de bază și sursele de date sunt o frustrare majoră pentru cei care lucrează departe de un birou formal. Multe organizații speră însă să repare acest lucru, 41% dintre participanți au declarat că intenționează să ofere o experiență continuă, uniformă și unificată la locul de muncă, parte a strategiei de dezvoltare de viitor. Mobilitatea și munca flexibilă sunt, de asemenea, văzute ca elemente cheie în creșterea productivității. Creșterea rapidă a participării freelancerilor în proiecte și creșterea dezvoltării partajate între organizații vor necesita un sprijin sporit pentru munca colaborativă. Aproximativ 45% dintre cei intervievați au afirmat că organizațiile lor intenționează să adapteze politicile actuale pentru a permite lucrătorilor să creeze și să împărtășească inovația într-un ecosistem mai larg.

Studiul a subliniat, de asemenea, câteva provocări majore. Deși tehnologia este adesea văzută ca o creștere a productivității, mulți directori au subliniat anumite aspecte ca bariere majore în calea eficienței, în special a securității. 24%  dintre aceștia consideră că IT actual la locul de muncă are un impact negativ asupra capacității de a se adapta la peisajul schimbător de afaceri, iar 63% consideră interoperabilitatea (sau lipsa acesteia) cu tehnologia depășită, o scurgere majoră a productivității. Poate că cea mai mare îngrijorare a fost faptul că securitatea informatică a fost numită de mai mult de jumătate dintre respondenți ca având un impact negativ asupra productivității individuale.

De asemenea, problemele de securitate împiedică companiile să profite din plin de cele mai recente instrumente de colaborare destinate productivității. Dintre companiile care au implementat astfel de instrumente, 46% au menționat preocupările legate de securitate ca principalul inhibitor. Privind spre o soluție, aproximativ o treime dintre respondenți planifică investiții în viitorul apropiat în instrumente de analiză contextuală sau comportamentală, care ar putea face ca securitatea zilnică a locului de muncă să fie mai puțin intruzivă.