Securitate — January 16, 2018 at 7:18 am

Supermicro dezvoltă soluții pentru breșele de securitate Meltdown și Spectre

by

Supermicro

Supermicro anunţă evoluţia procesului de dezvoltare a unor soluţii pentru breşele de securitate Meltdown şi Spectre. Industria IT este afectată de câteva zile de anunţul public cu privire la breşele de securitate apărute în jurul procedeului de execuţie speculativă, cunoscute sub numele Meltdown şi Spectre. Cu ajutorul lor, atacatorii pot obţine acces la date confidenţiale atunci când acestea sunt transmise din memoria sistemului către memoria internă a procesorului, ca parte a mecanismului de predicţie utilizat de acesta.

Supermicro este la curent cu existenţa acestor vulnerabilităţi şi cunoaşte modul în care sunt afectate produsele sale, motiv pentru care a alocat o cantitate semnificativă de resurse în vederea dezvoltării unor soluţii cât mai benefice pentru clienţi. Pentru o bună parte din sisteme au fost deja lansate actualizări, iar compania continuă să depună eforturi considerabile pentru protejarea celor rămase.

„La Supermicro, punem accent pe fiabilitate şi siguranţă şi dorim să asigurăm clienţii că depunem toate eforturile necesare pentru a le furniza nivelul de calitate cerut. Meltdown şi Spectre sunt probabil cele mai extinse breşe de securitate cu care ne-am confruntat vreodată, căci afectează întreaga industrie IT. Astăzi, anunţăm că avem soluţii – fie finalizate, fie în curs de finalizare – care vor readuce nivelul de siguranţă oferit de produsele noastre la valoarea optimă”, a declarat Phidias Chou, Sr. Vice President, Worldwide Sales Supermicro.

Pentru mai multe informaţii cu privire la modelele pentru care au fost deja introduse soluţii şi respectiv la cele pentru care soluţiile sunt în curs de dezvoltare, puteţi consulta lista oficială disponibilă la adresa: https://www.supermicro.com/support/security_Intel-SA-00088.cfm

Supermicro este distribuit pe piaţa locală de către ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT.