Bizpoint — January 18, 2018 at 12:21 pm

IBM pregătește restructurări masive în grupul său de consultanță pentru companii

by

GTSIBM a fost o companie de succes în ultimii ani, dar acest lucrul nu se vede și în veniturile sale, având peste 22 de perioade trimestriale cu venituri în scădere, compania luând deja în calcul schimbări majore, în special în grupul său Global Technology Services (GTS). Global Technology Services este sectorul de consultanță în afaceri al IBM care se ocupă cu suportul pentru infrastructuri și consultanța hardware.

Pe măsură ce compania și-a schimbat strategia către cloud, focalizarea pe hardware a GTS va avea o importanță mai mică pentru progresul companiei. Totul în contextul în care companiile trec din ce în ce mai mult către zona de cloud, iar susținerea unei divizii de consuntanță pentru hardware cu 100.000 de mii de angajați nu mai are sens. Divizia era pe cale să treacă printr-o schimbare majoră de operare, rezultând o restructurare uriașă a forței de muncă. Aproximativ 30.000 de persoane ar fi afectate în întreaga lume..

Dintre aceasta, 9300 de locuri de muncă ar fi mutate în zone în care IBM se concentrează în zilele noastre pe cloud computing, în timp ce aproximativ 10.000 de posturi nu ar fi pur și simplu ocupate la plecarea angajaților care le ocupă. Mai mult, 6000 de angajați ai serviciilor intermediare sau externe ale IBM vor fi transferați sau eliminați. În ceea ce privește restul de 5000, nu se explică ce se întâmplă cu ei sau dacă s-ar implica concedieri.

Oficialii IBM comentează faptul că la fel ca orice afacere, IBM își re-califică forța de muncă pentru a satisface cerințele de nouă generație ale clienților. GTS își intensifică în mod substanțial investițiile în dezvoltarea profesională și formarea tehnică pentru a se concentra pe inițiativele inovative strategice. Cu alte cuvinte, IBM s-a mutat în domenii cum ar fi cloud, securitatea, inteligența artificială și analytics în ultimii ani și trebuie să plaseze forța de muncă din GTS și în aceste domenii. Vestea bună este că în prezent rapoartele nu menționează concedieri masive, deși unele disponibilizări sunt posibile având în vedere că se discută despre o divizie atât de mare.