NEWS — January 19, 2018 at 3:37 pm

Transformarea digitală este impresionantă dar nu a adus rezultatele financiare dorite de GE

by

GECompania GE este un exemplu excelent al unei companii tradiționale care a recunoscut nevoia de a se transforma într-o organizație digitală, dar în ciuda tuturor măsurilor, 2017 a fost un an greu din punct de vedere financiar pentru gigantul industrial. Prețul acțiunilor companiei a scazut, iar în decembrie a anunțat că a depășit 12.000 de angajați în departamentele sale de energie electrică din intreaga lume. În timp ce toate problemele companiei nu pot fi atribuite în mod strict eforturilor sale de transformare digitală, alte companii care se află într-o transformare similară ar trebui să învețe din această experiență a gigantului GE.

Cu toate dificultățile sale din 2017, GE rămâne un studiu de caz al unei companii enorme care rulează o afacere mondială cu peste 300.000 de angajați în viitorul digital. Indiferent de rezultatele financiare ale acestui an, acest proces de transformare rămâne unul masiv și de recunoscut. Raportul cel mai recent privind câștigurile realizate în luna octombrie a avut o rată redusă de câștiguri, iar acțiunile au pierdut 23% din valoarea în acest an.

GE a fost una dintre primele companii mari care a implementat cloud, anunțând intenția de a închide majoritatea centrelor de date locale în 2014, când multe companii încă se ocupau de conceptul cloud, fără planuri concrete de adoptare. GE este un principal client al cloud-ului public AWS și a adoptat SaaS printr-un contract uriaș cu Box în 2014 și cu Vera în acest an. De asemenea, a adoptat și trecerea de la vânzarea efectivă a mașinilor industriale mari, precum turbinele eoliene, motoarele avioanelor și mașinile MRI, la implementarea unor servicii bazate pe IoT Industrial. Prin dotarea acestor mașini cu senzori, specaliștii și beneficiarii pot urmări un traseu digital de date pentru a înțelege funcționarea și eficiența acestor mașini. Compania a construit platforma Predix pentru a profita de beneficiile IoT și pentru a permite clienților săi să construiască aplicații care să utilizeze la maxim datele pe care mașinile inteligente le oferă.

Dar, transformarea digitală continuă, anul 2017 aducând un nou parteneriat cu Apple pentru utilizarea Apple Development Tools pentru creșterea vitezei de dezvoltare a Predix. Apple și GE s-au angajat să construiască un set de instrumente de dezvoltare și să dezvolte aplicații mpreună folosind sensibilitatea design-ului Apple și intelegerea profundă a iOS. Mai mult, echipa de vânzări a Apple va dezvolta și platforma GE Predix cu clienții săi industriali atunci când are sens, iar GE s-a angajat să standardizeze comunicațiile cu iPhone și iPad pentru toți cei 330.000 de angajați ai săi, oferind în același timp și computerele Mac ale Apple pe post de stații de lucru. Rămâne de văzut cum va arăta anul 2018 pentru GE, fiind văzut de experții The Economist ca fiind o cale grea și lungă pentru gigantul industrial.