NEW TECHNOLOGY — January 21, 2018 at 6:32 pm

Ericsson face primul pas către industria inteligentă prin implementarea realității augmentate

by

Ericsson_1Ericsson a anunțat primele implementări ale industriei inteligente, în propriile sale unități de producție prin utilizarea realității augmentate (AR) pentru mentenanță.

Compania a declarat că o echipă de cercetători și ingineri de la fabrica din Tallinn, Estonia, a făcut mai ușoară depanarea plăcilor electronice prin utilizarea realității augmentate. Augmented reality troubleshooting (ART) este o unealtă concepută pentru a facilita învățarea rapidă și ușoară, precum și schimbul de informații în domeniul mentenanței echipamentelor. Scopul său principal este de a elimina necesitatea documentelor Word cu instrucțiuni, datorită volumului mare de lucru necesar pentru a crea, edita și actualiza aceste documente și tehnicienii de formare. Folosind o soluție de realitate augmentată și o tabletă Android sau HoloLens, personalul de mentenanță poate găsi defecțiunea mai rapid datorită nivelului suplimentar de informații digitale care este corelat cu o imagine din lumea reală. Mai mult, ART colectează și trimite mai repede datele între diferite fabrici.

Ericsson a mai spus că viitoarele tehnologii 5G vor beneficia și de implementarea noilor soluții inteligente de fabricație. Unul dintre cazurile de utilizare exemplificate este întreținerea asistată de AR pentru echipamentele unei fabrici. În acest caz de utilizare, 5G va oferi o latență redusă necesară pentru o calitate îmbunătățită a transferului de imagini. Tehnologia 5G va oferi, de asemenea, o lățime de bandă ridicată pentru o calitate a imaginii de înaltă rezoluție și o densitate a conexiunii pentru a garanta că părțile pot rămâne conectate fără întreruperi.

O serie de companii de telecomunicații europene explorează, de asemenea, beneficiile AR. Vodafone Italia a anunțat recent că intenționează să investească 10 milioane de euro în următorii patru ani pentru a promova proiecte în domenii cum ar fi realitatea virtuală și augmentată, robotica, precum și aplicații bazate pe 5G și soluții digitale care acoperă Industry  4.0, smart city, smart grid, securitate și divertisment.