NEWS — January 26, 2018 at 6:09 am

Google Home primește funcția de apelare vocală

by

null

În curând utilizatorii de telefoane mobile și Google Home vor primi apeluri care pot veni de la prieteni sau membri ai familiei care au asistentul inteligent de acasă dezvoltat de Google. Compania adaugă funcția de apeluri vocale gratuite la Google Home, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea efectua apeluri prin Wi-Fi.

Până acum Google Home nu a fost capabilă să primească apeluri. Google Home nu va utiliza rețelele mobile, iar asistentul Google Home este independent de smartphone-ul unui utilizator, deși se bazează pe o aplicație smartphone pentru anumite funcții. Un utilizator care și-a sincronizat contactele cu Google Home va putea să utilizeze comenzi vocale pentru a apela acele contacte.

Google se bazează pe tehnologia de recunoaștere vocală pe care a anunțat-o primăvara trecută. Repetând expresiile “OK, Google” și “Hey Google”, utilizatorii își pot instrui dispozitivele Google Home pentru a le recunoaște vocile. O aplicație smartphone permite utilizatorului să conecteze un profil personal la Google Home, astfel încât atunci când utilizatorul solicită informații, dispozitivul le livrează din calendar sau din lista de contacte. Google nu încasează nimic pentru apelurile vocale. Compania promovează și funcția hands-free a dispozitivului său, sperând că aceasta va fi aproape de utilizatorii din cele mai aglomerate părți ale casei.

Totuși, este puțin probabil ca utilizatorul mediu să fie mai aproape de Google Home decât de telefonul smartphone, pe care majoritatea oamenilor îl dețin în permanență. Dar abilitatea de a activa Google Home pur și simplu vorbind cu dispozitivul ar putea fi convenabilă pentru unii utilizatori.