IoT powered by ALLIED TELESIS, Pharma & Health — January 29, 2018 at 8:49 am

Intel lansează o nouă aplicație IoT pentru tratamente medicale la distanță

by

iot-health-telehealthIntel a lansat platforma de aplicații pentru sănătate, numită Intel Health Application Platform (HAP), o platformă software care poate fi utilizată de furnizorii de soluții de asistență medicală la distanță pentru a permite o gamă largă de modele de utilizare. Administrarea pacienților cu afecțiuni grave sau cronice, cu îngrijire la distanță, prin HAP, a demonstrat c reducerea numărului de internări în spitale cu 40%, rata de readmisie cu 75%, dar și costurile de îngrijire a sănătății angajaților din Statele Unite au dus la costuri mai mici cu 6 miliarde de dolari anual.

Intel a colaborat cu furnizorul de soluții inteligente Flex, pentru a pune noua platformă la dispoziția furnizorilor de soluții de sănătate. Compania a colaborat cu Intel pentru a crea un motor computerizat bazat pe IoT, care furnizează conexiuni wireless la periferice verificate, cum ar fi tensiometrele, monitoarele de glucoză, pulsometrele și scalele de greutate, printre altele. Această soluție va permite furnizorilor de tehnologii pentru sănătate să producă soluții de îngrijire la distanță. Odată ce sunt configurate de furnizorul de tehnologii pentru sănătate, soluțiile bazate pe motorul computerizat IoT pot funcționa imediat. Astfel, echipamentul poate fi pur și simplu conectat de către pacienți și familiile lor pentru a fi pus în funcțiune. Interfața sa interactivă și intuitivă afișează automat o notificare, astfel încât utilizatorii să știe când trebuie să reîncarce bateria.

Soluția asigură securitatea datelor atât la nivel hardware cât și la nivel de software. De asemenea, spitalele și medicii vor putea să păstreze dreptul de proprietate asupra datelor care pot fi stocate și accesate prin infrastructurile deja existente. Astfel, Intel depune mult efort în zona sănătății, de la limita IoT până la centrul de date și cloud.