IoT powered by ALLIED TELESIS — January 29, 2018 at 7:07 am

Narrowband IoT crește eficiența dispozitivelor conectate

by

Nb-IoTNarrowband (NB) IoT, sau IoT de bandă îngustă, este o tehnologie bazată pe standarde înalte de putere (LPWA) dezvoltată pentru a permite o gamă largă de noi dispozitive și servicii IoT. NB-IoT îmbunătățește semnificativ consumul de energie al dispozitivelor utilizatorilor, capacitatea sistemului și eficiența spectrului, în special în ceea ce privește acoperirea.

Această tehnologie oferă, de asemenea, o durată de viață a bateriilor de peste 10 ani, care oferă suport pentru o gamă largă de cazuri de utilizare. NB-IoT oferă, de asemenea, noi semnale și canale fizice, care sunt proiectate să îndeplinească cerințele de acoperire extinsă ale dispozitivelor.

Tehnologia este ideală pentru dispozitivele care generează un trafic redus de date, se bazează pe baterii și de obicei au un ciclu de viață lung. NB-IoT poate fi utilizat pentru a conecta dispozitive simple, cum ar fi senzori, pentru a genera noi fluxuri de date, a reduce costurile operaționale și a crea noi modele de afaceri. Contoarele inteligente, containerele inteligente, monitorizarea mediului și agricultura de precizie sunt doar câteva aplicații ale NB-IoT. De asemenea, experții spun că prețul inițial al modulelor NB-IoT va fi comparabil cu cel al GSM / GPRS.

Suportat de toate echipamentele mobile majore, și de producătorii de chipseturi și module, NB-IoT poate coexista cu rețelele mobile 2G, 3G și 4G. De asemenea, beneficiază de toate caracteristicile de securitate și de confidențialitate ale rețelelor mobile, cum ar fi suportul pentru confidențialitatea identității utilizatorilor, autentificarea entității, integritatea datelor și identificarea echipamentelor mobile. Primele implementări comerciale ale NB-IoT sunt deja realizate, iar lansarea globală este așteptată pentru cel târziu sfârșitul anului 2018.