NEWS — January 31, 2018 at 2:09 pm

Veeam îl numeşte pe Ivan Skerl în poziţia de Chief Information Officer

by

Rolul nou creat se va ocupa de strategia IT a firmei Veeam legată de optimizarea performanţelor, designului şi de personalizarea sistemelor şi platformelor pentru îmbogăţirea experienţelor clienţilor.

Veeam Software a anunţat că Ivan Skerl a fost numit Chief Information Officer (CIO). În această funcție Skerl va juca un rol esenţial în asigurarea accelerării creşterii companiei prin optimizarea performanţelor IT şi supervizarea folosirii de tehnologii şi sisteme de ultimă generaţie. Skerl se alătură echipei Veeam venind de la The Brock Group, unde a activat ca Vice President, IT şi CIO. În calitate de CIO Veeam, Skerl va raporta direct către Peter McKay, Veeam Co-CEO şi Preşedinte.

“Ivan aduce cu el un nivel ridicat de cunoaştere tehnologică şi expertiză în afaceri internaţionale legate de transformările corporatiste, acestea însemnând un câştig extraordinar pentru Veeam pe măsură ce vom continua să ne extindem în noi regiuni şi pe noi pieţe” , a spus Peter McKay, Co-CEO şi Preşedinte la Veeam. “Îi urmă bunvenit lui Ivan şi abia aşteptăm ca el să conducă organizaţia IT globală Veeam şi contribuţia lui la iniţiativele strategice de nivel corporate.”

Ivan Skerl“Ca şi companie software, Veeam înţelege rolul critic pe care tehnologia îl joacă în transformarea digitală, prin care trece şi compania noastră, la fel ca toţi clienţii noştri”, a spus Skerl. “Dacă operaţiunile Veeam au sprijinit eficient primul nostru deceniu de creştere, următorul capitol din viaţa noastră se referă la scalarea şi pregătirea pentru viitor a sistemelor noastre interne pentru a satisface nevoile operaţiunilor noastre globale în extindere şi creşterea exponenţială a bazei noastre de clienţi. Sunt încântat de această oportunitate primită de a ajuta la accelerarea succesului Veeam.”

Skerl are peste 20 de ani de experienţă extinsă în transformarea afacerilor prin inovaţie şi tehnologii de vârf. Un profesionist al tehnologiilor pentru afaceri, Skerl a fost coautor şi a publicat articole prezentate la simpozioane şi conferinţe de ştiinţa computerelor şi IT.

Skerl şi-a petrecut ultimii doi ani de activitate la Brock Group, o companie privată de 1,5 miliarde USD, unde a condus şi completat câteva iniţiative transformaţionale pentru a antrena creşterea. Anterior, Skerl a deţinut câteva poziţii de senior la Baker Hughes, o companie publică globală de 24 miliarde USD, unde a condus departamentul IT către furnizarea de servicii fiabile, de înaltă calitate, către oferirea de satisfacţie ridicată pentru clienţi şi către măsuri puternice de control financiar şi de reglementare. Cât a stat acolo, a revoluţionat organizaţia prin îmbunătăţirea percepţiei legate de IT pentru cei 60.000 de angajaţi. Alte realizări notabile ale lui includ conceptualizarea şi desfăşurarea de modele operaţionale, procese de guvernanţă şi structuri organizaţionale cu un itinerar de evoluţie întins pe 1-3-5 ani, rezultând într-un portofoliu de investiţii alimentat de IT. Skerl şi-a început cariera la Vinca Institute of Nuclear Sciences, cel mai mare institut ştiinţific din Republica Serbia, unde a proiectat, implementat şi publicat pe VinčaNet, prima reţea de computere de mărimea unui campus din Iugoslavia.

Skerl deţine un Master în Computer Science din partea University of Houston şi a dobândit nivelul de Bachelor’s degree in Mathematics de la University of St. Thomas.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.veeam.com.