Evenimente — February 1, 2018 at 7:41 am

Dell își reafirmă poziția de inovator al digitalizării în EMEA

by

În cadrul unei întâlniri cu presa de specialitate, Președintele Dell EMEA, Aongus Hegarty și Vice Președintele Dell CEE, Anja Monrad, au prezent evoluția Dell în România și zona EMEA pentru anul 2017, dar și orientarea de viitor a companiei în dezvoltarea noilor tehnologii ce țin de trendul digitalizării.

DellEMCConform acestora, în contextul creșterii economice în zona est-europeană, există o prezență solidă pe piața din această regiune, în special cu tehnologii Dell care țin transformarea digitală, VMware, securitate, servicii medicale și financiare. Astfel, de exemplu, Dell Financial Services este un produs implementat în această regiune, împreună cu servicii precum PC-as-a-service, oferind soluții flexibile pentru transformarea digitală a clienților locali. Se pune accent în special pe tehnologii noi, online, aplicații și servicii pentru sistemul financiar și bancar. Dell oferă tehnologiile necesare dezvoltării unor centre de date solide pentru clienți, centre de date și soluții hyper-convergente. Un exemplu sunt soluțiile Dell EMC VxRail, care vin în sprijinul utilizatorilor pentru optimizarea mediilor hyper-convergente și pentru simplificarea și extinderea mediilor VMware. Tehnologia Dell se orientează în special pe securitate, pe zona de autentificare, acces, dispozitive și partajare a datelor.

Pentru România, compania Dell se bucură de o acoperire aproape totală a posturilor necesare, acoperind cu succes tehnologii precum IoT, servicii și inovație, cooptând noi talente care vin direct de pe băncile școlilor, dorind să se afirme cu flexibilitate pentru inovația Dell.

Citește: Noua strategie IoT a Dell Technologies

O zonă cheie de lucru este cea a securității, în București fiind evidențiat trendul SecureWorks, care oferă o inteligență a detectării și administrării amenințărilor, bazată pe security-as-a-service.

Pentru Dell, în România anul 2017 a adus o creștere a afacerilor, creșterea fiind bazată în special pe creșterea economică, Dell fiind interesată să implementeze proiecte și tehnologii în special în zona serviciilor publice. O creștere importantă s-a produs în special în zona clienților server, dar și în zona tehnologiilor hyper-convergente și a serviciilor conectate.

Fuziunea dintre Dell și EMC a început acum aproximativ 18 luni și combină tehnologiile celor două companii pentru a implementa o serie de soluții complete pe piață. Cu această transformare, Dell EMC trece efectiv la implementarea tehnologiilor considerate cele mai bune pentru clienți. Viziunea transformării digitale merge spre oferirea unor tehnologii fundamentale de la Dell EMC, cum sunt VMware, SecureWorks, Financial Services, pe termen mediu și lung. Viziunea pe termen lung se orientează și către piața din România. Vor fi cheltuite 3,5 miliarde de dolari anual pentru inovație, dezvoltare, cercetare în vederea realizării unor noi tehnologii și soluții ale viitorului digital. Această sumă investită în cercetare este mult mai mare față de alte companii din domeniu în zona cercetării și a inovației.

Discutând despre blockchain, reprezentanții Dell spun că urmăresc cu interes performanțele acestei tehnologii, urmărind să descopere zonele unde această tehnologie poate fi implementată, urmărind în același timp deschiderea clienților la posibilitățile oferite de aceasta. În viziunea Dell, viitorul este unul al IoT și al tehnologiilor inteligente, bazate pe realitatea virtuală și augmentată. Serviciile în cloud și tehnologiile care se bazează pe parteneriatul om-mașină definesc viitorul digitalizării, viitor în care oamenii și mașinile lucrează împreună, înțelegându-și necesitățile și modul de lucru.