Energie&Utilitati, Networking — February 1, 2018 at 11:55 am

Soluţii pentru reţele critice din sectorul petrolier

by

Firma japoneză Kashima Oil Company a reuşit o actualizare de reţea de mare performanţă cu tehnologia şi aplicaţiile software de la Allied Telesis.

Reţeaua anterioară întâmpina probleme, deoarece orice cădere de reţea dura prea mult ca să fie reparată. Noua reţea trebuia să fie extrem de rezistentă, cu un timp de recuperare de sub o secundă în eventualitatea căderii unui dispozitiv sau a unei conexiuni. Asta ar fi asigurat acces non-stop la date, telefoane şi sistemele de transport, toate acestea fiind integrate în noua reţea. De asemenea, era important ca sistemele de control echipamente ale rafinăriei să opereze continuu. În plus, managementul facil reprezenta o cerinţă cheie a echipei care se ocupa de sisteme şi de planificare.

AMFCompania operează acum o reţea în stil inel, care conectează patru site-uri din locaţie prin intermediul fibrei optice.  Allied Telesis Ethernet Protected Switched Ring (EPSRing) permite switch-urilor să formeze un inel de mare viteză protejat, cu timpi de cădere ajungând la doar 50 de milisecunde.

În cadrul principalului site de birouri,  o pereche de switch-uri x930 Series este conectată într-o stivă Virtual Chassis Stack (VCStack), care funcţionează ca un singur dispozitiv pentru a furniza un miez rezistent de reţea. Fiecare din celelalte trei site-uri dispune de o pereche de switch-uri x510 Series, de asemenea conectate într-o stivă VCStack. Prin folosirea acestei combinaţii de conectare a celor patru site-uri, împreună cu VCStack, s-a creat o reţea distribuită puternică, fără puncte singulare de cădere. Switch-urile Allied Telesis SH510 Series sunt folosite la periferie pentru conectivitate de acces la reţea.

Noua reţea foloseşte Allied Telesis Autonomous Management Framework(AMF) pentru automatizarea şi simplificarea managementului reţelei. Switch-urile din miez, x930, joacă rolul de master AMF, furnizând back-up regulat pentru întreaga reţea şi management centralizat pentru multe dispozitive, sau chiar pentru toate, în mod simultan.

Kashima Oil operează noua reţea de mare rezistenţă şi culege roadele accesului permanent la informaţii despre transport şi la alte resurse şi aplicaţii online, precum şi la operarea continuă a sistemelor de control al echipamentelor de rafinare petrol. În caz de cădere a unui dispozitiv sau a unei conexiuni, reţeaua îşi revine aproape instantaneu mulţumită EPSR şi VCStack.

Caracteristicile de forţă ale soluţiei AMF, precum managementul centralizat, auto-backup, auto-actualizare, auto-provizionare şi auto-recuperare în caz de dezastru permit operarea de reţea de tip plug-and-play şi managementul fără intervenţie manuală.

AMF a uşurat povara administrării reţelei pentru echipa de planificare şi sisteme, astfel reducând timpul şi costurile de gestionare a noii reţele.