Business — February 5, 2018 at 8:10 am

Fujifilm Holdings și Xerox anunță un acord pentru lansarea unei întreprinderi mixte Fuji Xerox

by

Fuji XeroxFujifilm Holdings Corporation și Xerox Corporation au anunțat încheierea unui acord definitiv pentru a combina cele două companii sub un singur holding, Fuji Xerox. Compania Fuji Xerox va fi lider mondial în tehnologii inovatoare de imprimare și soluții inteligente de lucru cu venituri anuale de 18 miliarde de dolari și poziții de conducere în regiuni geografice cheie.

Noul Fuji Xerox va avea oportunități semnificative de sinergie a veniturilor pe parcursul timpului, valorificând amploarea sa la nivel mondial, dimensiunea de vârf a industriei și capacitățile îmbunătățite de inovare. Este important ca Fuji Xerox să aibă o oportunitate totală adresabilă estimată la aproape 120 de miliarde de dolari și o prezență puternică pe piețele de creștere atractive, permițând noii companii să devină mai competitivă și mai capabilă să servească clienții șsi partenerii de afaceri la nivel global.

La nivel de inovație și digitalizare, noul Fuji Xerox va avea capacități de inovare de clasă mondială pentru a defini viitorul tehnologiilor de imprimare și soluții inteligente de lucru prin reunirea a doi lideri în domeniul cercetării și dezvoltării, împreună cu expertiza vastă a Fujifilm. Noul Fuji Xerox va fi bine poziționat pentru a conduce în domenii în creștere, cum ar fi jet de cerneală de mare viteză, ambalare, imprimare industrială și automatizare la locul de muncă, precum și oportunități de dezvoltare viitoare în inteligența artificială, machine learning, IoT și realitatea augmentată.

Conform acordului, acționarii Xerox vor primi dividende speciale în numerar de 2,5 miliarde de dolari, finanțate din bilanțul companiei combinate și care dețin 49,9% din compania Fuji Xerox la închidere. Fujifilm va deține 50,1% din compania Fuji Xerox și va oferi un sprijin operațional important și o conducere transformatoare.