IT support — February 5, 2018 at 7:30 am

Tehnologia de recunoaştere a amprentei palmare de la Fujitsu ajută tinerii fără adăpost din India să primească ajutor esenţial

by

fujitsuFujitsu furnizează tehnologia sa de recunoaştere a amprentei palmare, PalmSecure, organizaţiei de dezvoltare internaţională şi drepturile omului itwillbe.org2 pentru a ajuta la îmbunătăţirea vieţii şi perspectivelor de viaţă pentru milioane de copii care trăiesc pe stradă în India.  

Cititoarele de amprentă palmară de la Fujitsu au fost alese de către itwillbe.org ca modalitate fiabilă, rapidă şi sigură pentru înregistrarea şi recunoaşterea celor 11 milioane de copii fără adăpost estimaţi a trăi în India, pentru a le putea furniza acestora sprijin medical, emoţional şi educaţional esenţial într-unul din cele 81 de centre dedicate de reabilitare ale organizaţiei răspândite în întreaga ţară.

Mulţi din copii lipsiţi de adăpost din India trebuie să îndure condiţii de viaţă extreme fără a beneficia de protecţie socială. Lipsa documentelor de identitate îi face pe aceşti copii vulnerabili faţă de organizaţiile de trafic cu copii, faţă de abuzuri şi faţă de exploatare de orice fel. Împreună cu misiunea organizaţiei Don Bosco din India, itwillbe.org caută să protejeze aceşti copii şi să le ofere un viitor. Primul pas constă în înregistrarea acestor copii pentru colectarea de date esenţiale cum ar fi cele pentru fişele medicale, de a disemina în mod securizat astfel de informaţii către agenţiile guvernamentale locale şi centrele de ajutor, unde copiii au acces la vaccinări esenţiale, programe de nutriţie, suport psihologic şi altele.

Tehnologia Fujitsu PalmSecure reprezintă o componentă cheie a aplicaţiei mobile dedicate Child Protection People (PPa) dezvoltate de itwillbe.org şi folosite de angajaţii organizaţiei în cadrul unui proces voluntar de înrolare şi ajutorare ulterioară a copiilor vulnerabili. Această tehnologie non-intruzivă foloseşte principiul de scanare prin infraroşu ale venelor de sânge din palma unui utilizator pentru identificarea corectă a individului în timpi de ordinul milisecundelor. Datele sunt colectate şi stocate în mod securizat sub formă de hashcod-uri criptate ale modelului de amprentă palmară venoasă scanată.

Itwillbe.org se află deja în negocieri cu alte organizaţii umanitare la nivel global pentru a disponibiliza aplicaţia şi pentru alte iniţiative similare de pe glob. Identificarea biometrică poate facilita colectarea şi gestiunea eficientă a datelor pentru orice proiect de întrajutorare care implică oameni dezrădăcinaţi ce nu posedă documente de identificare, aşa cum sunt refugiaţii, migranţii sau victimele traficului de fiinţe umane.