Aplicatii — February 8, 2018 at 2:54 pm

Aplicatia Baby World App, experiență inedită pentru părinți

by

PrinOchideBebeSenzatiile auditive, vizuale, gustative, olfactive si cutanate reprezinta baza dezvoltarii cognitive a copilului, fiind surse de cunoastere a lumii. Prin intermediul lor, bebelusul primeste informatii despre insusirile obiectelor si fenomenelor cu care acesta vine in contact. Pe baza senzatiilor, se formeaza perceptiile si reprezentarile.

Insa, dintre senzatiile enumerate mai sus doua sunt extrem de importante in cunoasterea mediului si implicit in dezvoltarea cognitiva a copilului. Este vorba despre senzatiile auditive si cele vizuale, care asigura aproximativ 95% din informatia asimilata de indivizii umani.

Tocmai de aceea, stimularea dezvoltarii acestor simturi este foarte importanta pentru formarea inteligentei copilului. Acesta este motivul pentru care oamenii de stiinta au investit efort in cercetari stiintifice de amploare, desfasurate de-a lungul a zeci de ani.

In acelasi timp, foarte multi parinti incearca sa ”intre in pielea” bebelusului pentru a-l intelege mai bine, intrebandu-se deseori: ”Oare ce vede bebelusul meu acum?”. Unii cred ca bebelusii nu vad nimic, altii cred ca bebelusul lor vede doar umbre.

Baby World App, o calatorie in lumea bebelusilor

Cu ajutorul cercetarilor, precum si datorita dezvoltarii tehnologiei, a aparitiei telefoanelor inteligente si a aplicatiilor, parintii pot experimenta acum lumea prin ochii nou nascutilor. Aplicatia Baby World App (http://www.sierramadre.ro/baby-world-app/), descarcabila gratuit, ofera o experienta inedita pentru adultii care doresc sa paseasca pentru o clipa in lumea bebelusului, dar si cartonase alb-negru menite sa stimuleze dezvoltarea vazului bebelusilor.

De ce alb negru?

In primele luni de viata vederea este incetosata. Nou-nascutii nu pot distinge culori sau umbre, ci doar culori contrastante (precum alb-negru). Acesta este motivul pentru care nou-nascutii tind sa ignore imaginile colorate, concentrandu-se asupra contururilor mari, simple, in culori contrastante. Pe masura ce bebelusul creste, incepe sa distinga si alte culori, incepand cu rosu sau verde.

Putem ajuta la dezvoltarea vederii bebelusului? Da, prin eliminarea imaginilor detaliate, in culori pastelate si inlocuirea lor cu imagini simple, mari, alb-negru. In acest fel, puteti atrage mai usor atentia bebelusului, folosind oportunitatea pentru a crea o conexiune afectiva si a-i explica despre lumea din jur.

Cartile alb-negru ”Prin ochi de bebe”

Acelasi scop il au si carticelele ”Prin ochi de bebe”, recent lansate pe piata din Romania, acestea fiind, pe langa o modalitate de stimulare a vederii, o baza a dezvoltarii cognitive, precum si o ocazie de interactiune si conexiune cu bebelusii si o modalitate de a crea, de foarte devreme, o experienta placuta asociata cartilor.

Colecţia de carţi ”Prin ochi de bebe”, creata de editura Sierra Madre, a fost lansata in Romania la sfarşitul anului trecut şi este adresata tuturor bebeluşilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni si parintilor care isi doresc sa-i inteleaga. Conceptul se bazeaza pe studii internaţionale ce ne arata cum contrastele alb-negru sunt cele mai puternice şi mai uşoare combinaţii de culori pe care un bebeluş le poate recunoaşte din primele luni de viaţa. Formele de contrast ridicat pot fi plictisitoare pentru adulţi, dar acestea sunt concepute pentru a menţine atenţia copiilor, stimuland curiozitatea şi activitatea creierului celor mici, contribuind la o dezvoltare vizuala mai rapida şi o mai mare claritate mentala. Pentru detalii despre cum pot fi comandate cartile Prin ochi de bebe vizitati: http://www.sierramadre.ro/contact

Tineti aproape pe pagina comunitatii #PrinOchideBebe de pe Facebook pentru a afla noutati, informatii despre vederea bebelusilor si modul cum acestia pot fi stimulati, iar pentru a descarca aplicatia: http://www.sierramadre.ro/baby-world-app/