Bizpoint — February 9, 2018 at 8:22 am

Davos 2018 ne arată orientarea lumii digitale a prezentului

by

Donald TrumpÎn contextul evoluțiilor politice și tehnologice din ultimul an, Davos 2018 ne arată evoluția actuală și adaptarea lumii digitale la realitate. Venit la conducerea SUA, Donald Trump a promovat o serie de schimbări economice care afectează mult și industria IT. Odată cu aceste schimbări, lumea companiilor pare fericită și a început să elimine orice preocupare privind comportamentul economic și viziunea lui Trump, care inițial i-a speriat.

În ultimul an zilele de laudă pentru Facebook, Google și Twitter au ajuns la final. Social media a fost atacat de la un capăt la celălalt în ultimul an, fiind condamnat pentru că nu a controlat conținutul extremist și a atras tinerii într-o dietă nesănătoasă de sinucideri și lucruri interzise. George Soros a lansat cel mai agresiv atac, spunând că giganții social media exploatează mediul și subminează democrația. Câteva ore mai devreme, Theresa May a lansat un atac asupra social media, spunând că le-a dat o mână de ajutor teroriștilor și abuzatorilor.

Liderii lumii se tem că milioane de locuri de muncă din economia veche vor fi zdrobite de cea de-a patra revoluție industrială, în timp ce liderii de afaceri se tem că muncitorii nu vor avea abilitățile necesare pentru noua vârstă a tehnologiei. Dezvoltarea digitalizării, automatizării și a inteligenței artificiale se află într-o expansiune extremă.

În acest context cea mai mare problemă rămâne educația. Șeful Fundației Lego, John Goodwin, avertizează că prea multe țări utilizează încă practici de educație “stabilite la vremea bunicilor noștri”. Acest lucru ar putea fi dezastruos, datele care arată că două treimi dintre copiii generației actuale vor învăța despre locuri de muncă care nici măcar nu există. Astfel, rămâne de văzut cum se va pregăti lumea pentru noile provocări politice, de social media și educaționale.