Pharma & Health — February 9, 2018 at 8:36 am

Soft-ul de bugetare al Rețelei de sănătate Regina Maria se schimbă

by

Regina Maria este o companie specializată în acordarea de servicii medicale private, ce deservește peste 2,2 milioane de pacienți. Fiind vorba de o companie cu multiple linii de business, aflată într-o continuă extindere, conducerea Regina Maria a decis să implementeze soluția CPM cu Business Intelligence integrat, de la Senior Software, pentru eficientizarea întregului exercițiu bugetar și a procesului de consolidare financiară.

cpmCu noua soluție CPM, toți managerii de buget lucrează în aceeași aplicație și au posibilitatea să creeze bugete de tipul bottom-up de la nivel de vizită, teste de laborator, segmente de imagistică etc. Sistemul asigură inclusiv monitorizarea în timp real a progresului privind construcția bugetului pentru fiecare responsabil în parte.

Soluția permite reprezentanților Regina Maria să realizeze calculul automat, repartizarea și reconcilierea veniturilor și costurilor din divizia principală către celelalte divizii operaționale. În plus, variațiile de tip ‘PreviousYear vs. BudgetYear’ pentru încasări, cheltuieli și profit pot fi vizualizate grafic și analizate în timp real.

Sistemul CPM de la Senior Software acoperă și nevoia business-ului de consolidare a bugetelor de venituri, costuri, CAPEX și EBITDA la nivel de divizie, campus și companie. De asemenea, echipa Regina Maria poate urmări încadrarea în ipotezele de bugetare impuse de management: valoare vânzare pe categorii de venituri, EBITDA etc.

Nu în ultimul rând, funcționalitățile de simulare și analizele de tip “What-if” din soluția CPM îi asigură operatorului capacitatea de a observa în timp real ce impact ar putea avea pe plan global deciziile din cadrul companiei.