Foto-Video-Audio — February 15, 2018 at 5:37 am

Panasonic lansează un nou model din seria Travel Zoom cu un obiectiv zoom 15x și înregistrare video la rezoluție 4K

by

Lumix TZ200 life-style 1Panasonic anunță lansarea camerei foto digitale Panasonic Lumix DMC-TZ200, cea mai recentă apariție din seria populară Travel Zoom (TZ). Cu un obiectiv zoom 15x, ce începe de la 24 mm (echivalent 135) de tip Leica DC VARIO-ELMAR și cu un senzor de 1” tip Sensitivity MOS, acest model de cameră digitală permite realizarea de fotografii extrem de detaliate și de înaltă calitate. De asemenea, pot fi înregistrate secvențe video la rezoluție 4K, totul cu o cameră foto compactă, ce poate fi purtată în buzunar, un însoțitor perfect în călătorii.

Un obiectiv foarte sofisticat

Lumix TZ200 este dotat cu un obiectiv excepțional, cu înalte performanțe optice, ce realizează imagini extrem de detaliate, cu distorsiuni optice minime, mulțumită unui design sofisticat. Cu o distanță focală minimă (echivalent 135) de 24 mm, obiectivul Leica DC VARIO-ELMAR dispune de o stabilizare optică folosind tehnologia 5-Axis Hybrid O.I.S.+ (Optical Image Stabilize Plus), ce acționează atât la fotografiere cât și la filmare. Obiectivul permite apropierea de subiect până la doar 3 cm, realizând proxifotografii (macro) extrem de detaliate.

Senzorul de 1” al camerei TZ200, foarte mare pentru această clasă de camere, contribuie la realizarea de imagini de înaltă calitate.

Vizor electronic utilizabil în orice condiții

Vizorul electronic (LVF) a fost perfecționat la acest nou model, având o rezoluție de 2.330.000 puncte și cu un grosisment de 1,45 x (0,53 echivalent 135). Vizorul electronic este foarte util când se fotografiază în exterior, în plin soare, când urmărirea ecranului LCD este mai dificilă.

Camera dispune și de un ecran LCD, cu diagonală de 3 inch, de tip touch screen. Acesta are 1.240.000 puncte și permite ajustarea planului de focalizare prin selectarea subiectului. Fotograful poate mări imaginea de pe monitor, pentru a verifica precizia focalizării. În modul de focalizare manuală, ecranul LCD dispune de Focus Peaking, pentru a verifica precizia punerii la punct a planului de focalizare.

Autofocalizare rapidă și precisă

Obiectivul camerei dispune de un motor linear pentru autofocalizare nou dezvoltat, care asigură o autofocalizare foarte rapidă. Autofocalizarea este ajutată de tehnologia Depth From Defocus (DFD), prin care se analizează două cadre realizate pe două planuri de focalizare diferite, realizate la o cadență de 240 fps și se detectează direcția în care trebuie ajustat planul de focalizare.  Aceste tehnologii permit ca Lumix TZ200 să ajusteze precis planul de focalizare în mai puțin de 0,1 sec.

Funcția 4K marchează progresul în videografie/fotografie

Lumix TZ200 poate înregistra secvențe video de înaltă rezoluție – QFHD sau 3.840 x 2.160 pixeli la 25 p (în țările cu rețeaua electrică la frecvența de 50 Hz) respectiv 30 p (în țările cu rețeaua electrică  la frecvența 60 Hz) sau 24 p în format MP4. Avantajată de înregistrarea video 4K, camera Lumix TZ200 poate extrage cadre individuale pe care le poate salva ca fotografii la rezoluție 8 MPx. Alegerea celui mai adecvat cadru dintr-o secvență de mii de frame-uri se face acum mai ușor, prin noua funcție Auto Marking, care detectează o mișcare sau o față umană și setează un marker, care ușurează regăsirea sa în videoclip. Camera permite realizarea de stromotion-uri (o fotografie în care subiectul în mișcare este redat în mai multe poziții, ca și când ar fi fotografiat cu un stroboscop) la rezoluție 4K, fără a mai fi nevoie de prelucrări complicate ulterioare.

De asemenea, camera oferă Live Cropping în modul video, permițând realizarea de panoramări  foarte stabile, direct din mână, fără să fie nevoie de echipament suplimentar. La utilizarea în modul video, se stabilește în prealabil punctul final, pentru a obține o secvență video în care subiectul este situat acolo unde dorește videograful.

Panasonic Lumix TZ200 poate înregistra secvențe video cu o frecvență de cadre maximă de 120 fps (NTSC/60 Hz) sau 100 fps (PAL/Hz). De asemenea, sunt disponibile  funcțiile Time Lapse și Stop Motion Animation.

Noi moduri și filtre pentru fotografie

Una dintre cele mai plăcute aspecte ale călătoriilor este aceea de a fotografia mii și mii de instantanee. Lumix TZ200 nu are doar un zoom foarte puternic, dar permite și aplicarea a numeroase filtre creative. Pe lângă cele deja cunoscute, cum ar fi High Dynamic, Color Key, Miniature Filter și multe altele, acum fotograful dispune de filtrul L.Monochrome. Acest filtru aplică setări speciale asupra rapoartelor de redare a luminozității (factorul gamma) permițând obținerea de gradații ample în redarea alb-negru, cu umbre profunde, similare cu cele obținute cu filmele argentice.

În plus, TZ200 dispune de două noi moduri de bracketing: a planului de focalizare și a diafragmei. Fotograful poate alege ulterior, în liniște, fotografia cu planul de focalizare în poziția dorită sau fotografia cu profunzimea de câmp optimă.

În completarea setului de prelucrări creative, TZ200 dispune de posibilitatea de a prelucra fișierele RAW direct în cameră, oferind fotografului aflat în deplasare independența de un PC.

Conectivitate și mobilitate

Panasonic Lumix TZ200 permite conectivitate wireless Bluetooth și Wi-Fi®, oferind o mai mare flexibilitate în distribuirea rapidă a fotografiilor prin intermediul unei tablete sau al unui smartphone, cu un consum minim de energie.

Robustețe

Camera este adăpostită într-o carcasă realizată din panouri din aluminiu ștanțat, care oferă rezistență sporită și durabilitate într-un corp usor și de mici dimensiuni.