Securitate — February 19, 2018 at 12:51 pm

Cum îți protejezi proprietatea împotriva intruziunii

by

Simțul proprietății este puternic legat de natura umană și se reflectă asupra unei game vaste de elemente, de la produse și spații până la idei și concepte. Din acest drept fundamental al omului modern ia însă naștere și dorința de protejare, de conservare a proprietății.

Un obiectiv nu este pe deplin protejat decât atunci când este monitorizat și securizat permanent. Aici intervin sistemele de supraveghere video și alarmă, a căror eficiență este asigurată de soluții de detecție avansate. Pentru siguranța unei clădiri, cu tot ce se află în interiorul ei, indiferent că este o locuință sau un spațiu pentru birouri, specialiștii sugerează supravegherea spațiului din imediata vecinătate a acesteia, astfel încât intrușii să fie descoperiți înainte de a pătrunde în zona protejată.

VX Shield (VXS) și BX Shield (BXS) sunt detectoarele de exterior care folosesc tehnologia PIR (Passive infrared), ceea ce înseamnă că se bazează pe o evaluare a diferențelor de temperatură pentru realizarea detecției. Practic, pătrunderea unui corp cu altă temperatură decât cea a mediului din zona de detecție va fi raportată imediat sistemului de securitate. În ambele cazuri sunt disponibile versiuni cu alimentare de la rețea sau de la baterii, prevăzute cu certificare IP55 și tehnologie de evitare a alarmelor false.

Img3_VX-Shield
VXS-Shield

VXS-AM acoperă o distanță de la 2.5m la 12m cu un unghi de cuprindere de 900 și 16 zone, având o sensibilitate de 20C. El poate fi montat pe perete sau pe stâlp și poate opera la temperaturi cuprinse între -20 și +600C.

Omologul său din familia BX shield – BXS-AM – acoperă tot distanțe cuprinse între 2.5m și 12m, dar de o parte și de alta a sa, ceea ce îl transformă într-un senzor de tip cortină, care poate acoperi în total până la 24m. Astfel, este generată o suprafață plană verticală de detecție, la un unghi de 1800, cu câte 2 zone de detecție pentru fiecare parte. În plus, sensibilitatea este și ea îmbunătățită prin implementarea modului “Extreme high”, care permite detecția unor diferențe de temperatură de numai 10C. La fel ca în cazul lui VXS-AM, montarea se poate realiza pe perete sau pe stâlp, doar că de această dată temperatura minimă de operare coboară până la -300C, cu menținerea pragului maxim de 600C.

Pentru un plus de siguranță, ambele detectoare sunt prevăzute cu tehnologii împotriva manipulării și mascării. Asta înseamnă că orice acțiune întreprinsă cu scopul de a împiedica funcționarea corectă a echipamentelor va fi raportată în sistemul de securitate, iar personalul autorizat va putea interveni rapid, știind exact unde și ce s-a întâmplat. În plus, tehnologia SMDA (Super Multidimensional Analysis) utilizată de aceste echipamente garantează imunitatea la schimbări climatice sau de iluminat ambiental și poate face diferența între oameni și animale de mici dimensiuni, iar astfel alarmele false sunt eliminate pentru a reduce costurile ce ar putea fi generate de intervenții inutile. Acest lucru este posibil prin efectuarea unei analize continue a mediului înconjurător și a procesului de detecție, pentru a izola într-un mod inteligent toate elementele care produc alarme false. Iar pentru un plus de flexibilitate, echipamentele din seria BX Shield se pot conecta la camere de supraveghere din sistemul CCTV, astfel încât să genereze confirmări video pentru intruziunile detectate.

Imitând aspectul unor corpuri de iluminat exterior, detectoarele OPTEX VX Shield și BX Shield pot fi practic montate pe orice fațadă, fără a face notă discordantă cu nimic din ce se află în jur. Tot pentru o încadrare perfectă în peisaj, atât modelele VXS, cât și BXS, sunt disponibile în diferite variante de culoare.