Studii — February 20, 2018 at 3:22 pm

Simona Decuseară, Epson: Imprimantele cu jet de cerneală câștigă teren pe piața de printing

by

74% dintre decidenții din companiile din Europa au ales tehnologia inkjet după ce s-au familiarizat cu beneficiile și cu opțiunile pe care le asigură business-urilor lor, relevă o cercetare online efectuată de Epson Europe și Coleman Parks.

Cercetarea a colectat informații de la peste 8.000 de profesioniști din 21 de țări europene, inclusiv România. Aceștia au răspuns la o serie de întrebări de tip adevărat sau fals despre performanța tehnologiei business cu jet de cerneală în comparație cu tehnologia laser. Rezultatele au arătat că utilizatorii au așteptări nefondate privind performanța tehnologiei laser, mai ales în ceea ce privește productivitatea și deșeurile. Astfel, numai 7% dintre respondenți știau că imprimantele business cu jet de cerneală au performanțe superioare celor laser la toate dintre cele cinci criterii evaluate: deșeuri, productivitate, viteză, CO2 și consum de energie.

În regiunea din care face parte și România și care mai include Republica Cehă, Polonia și Slovacia, rezultatele cercetării arată că, deși inițial respondenții aveau o percepție eronată asupra tehnologiei inkjet, după ce s-au familiarizat cu beneficiile și opțiunile pe care aceasta le asigură, majoritatea (76%) ar opta pentru imprimanta business cu jet de cerneală.

Majoritatea respondenților (74%) a apreciat în mod incorect că o imprimantă laser produce mai puțin CO2 și 61% au crezut în mod eronat că aceasta generează mai puține deșeuri decât imprimanta cu jet de cerneală. În plus, (77%) dintre respondenți au presupus greșit că o imprimantă laser oferă o productivitate mai mare datorită reducerii timpului alocat mentenanței și perioadei de nefuncționare.

Simona Decuseara, Sales Marketing Manager Epson Romania si Bulgaria„Utilizatorii caută un randament mai bun, la costuri mai mici și viteze mai mari, care să reducă și consumul de energie. Soluțiile de imprimare cu jet de cerneală pentru mediul de afaceri oferă viteze de până la 100 de pagini pe minut, cu un cost pe pagină redus, plus o diminuare a deșeurilor și a consumului de energie cu până la 99%, respectiv 96%, în comparație cu imprimantele laser. În plus, cerințele privind mentenanța și intervenția sunt cu până la 98% mai reduse, în comparație cu produsele laser, a declarat Simona Decuseară, National Sales and Marketing Manager Epson România și Bulgaria. „Imprimantele cu jet de cerneală câștigă teren pe piața de printing. Analiștii de la IDC preconizează o creștere de 10,2% (CAGR) a vânzărilor de imprimante cu jet de cerneală în Europa Occidentală până în 2020”.

D

ecizia Epson de a investi în tehnologia inkjet este impulsionată și de faptul că majoritatea (74%) decidenților europeni din mediul de business intervievați a ales imprimanta cu jet de cerneală, după ce s-a familiarizat cu opțiunile pe care le au în ceea ce privește tehnologia de imprimare.

Beneficiile utilizării unei imprimante business cu jet de cerneală sunt importante pentru corporațiile mari care se vor confrunta cu necesitatea respectării standardelor de raportare non-financiară atât în UE, cât și în alte regiuni. Politicile naționale actuale sunt adesea insuficiente pentru a se menține sub obiectivul celor două grade Celsius stabilit în Acordul de la Paris. Pentru a îndeplini obiectivele internaționale, comunitatea de afaceri va trebui să demonstreze în mod special că îndeplinește standardele globale cum ar fi cele privind dezvoltarea durabilă.

Epson a investit 585 de milioane de euro în noi unități de producție în Japonia și pe alte piețe; din această sumă, 185 de milioane de euro sunt dedicați dezvoltării tehnologiei PrecisionCore – o inovație care a revoluționat domeniul imprimantelor business cu jet de cerneală.