Foto-Video-Audio — February 27, 2018 at 8:36 am

Panasonic lansează un nou obiectiv zoom teleobiectiv

by

Panasonic H_ES50200_frontslantPanasonic lansează un nou obiectiv zoom teleobiectiv destinat camerelor foto digitale: Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f:2,8 – 4 ASPH (H-ES50200), echivalent 135 100 – 400 mm, al treilea membru al familiei Leica DG Vario-Elmarit f:2,8 – 4.

Obiectivele din seria Leica DG Vario-Elmarit f:2,8 – 4 acoperă un larg spectru de distanțe focale, de la ultra-superangulare la super-teleobiective. Obiectivele îndeplinesc cele mai exigente cerințe pentru foto și video, în corpuri compacte și foarte portabile. Toate obiectivele utilizează tehnologia antireflex Panasonic Nano Surface Coating, pentru a minimiza reflexiile parazite. Corpul obiectivului este o construcție solidă, cu protecție la praf și la umezeală, și poate funcționa și la -10&degC, pentru o utilizare fără griji chiar și în cele mai grele condiții. Realizarea de secvențe video de înaltă calitate reprezintă un plus pentru obiectivele din această familie.

Noul Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f:2,8 – 4 ASPH oferă un interval focal (echivalent 135) de la 100 la 400 mm și acoperă o mare varietate de situații cotidiene, viața sălbatică, sport, portret etc. beneficiind de luminozitate mare (2,8 – 4).

Stabilizarea optică, de tip POWER OIS compensează tremuratul mâinilor, permițând realizarea de fotografii din mână, fără trepied. Obiectivul funcționează atât în modul Dual I.S. (mod prezent pe camerele LUMIX GX9, GX8 si GX80/GX85) și Dual I.S.2 (mod prezent pe camerele LUMIX G9, GH5, G80/G81/G85).

Obiectivul este format din 21 lentile, dintre care două UED (Ultra Extra-low Dispersion), două letile ED (Extra-low Dispersion) și două lentile asferice, dispuse în 15 grupuri. Utilizarea lentilelor din sticle speciale și a lentilelor asferice corectează distorsiunile sferice și aberatiile cromatice și realizează imagini de înaltă rezoluție și contrast, atât în centrul cât și la marginile cadrului.

Autofocalizarea rapidă și precisă a acestui obiectiv permite fotografia în cadență de până la 240 cadre / sec și, totodată, reduce deformarea wobbling (deformarea curbiliniara a liniilor verticale în mișcare). Acest obiectiv excelează și când înregistrează secvențe video. Autofocalizarea realizată intern de un motor pas cu pas; acesta și micromotorul pentru controlul diafragmei sunt foarte silențioase și se adaptează rapid când operatorul modifică zoomul sau când panoramează. Performanța autofocalizării a fost sporită și prin analiza mai rapidă a datelor furnizate de punctele de autofocalizare.

Designul obiectivului, cu centrul optic foarte stabil în sistemul de coordonate baricentric, păstrează raporturile de reproducere ale obiectelor apropiate/îndepartate, când se acționează zoomul.

Obiectivul Leica DG Vario-Elmarit 50 – 200 mm f:2,8 – 4 ASPH permite atașarea de filtre (67 mm), precum cele de polarizare, ND etc., favorizând creativitatea atât în fotografie cât și în video.

De asemenea, obiectivul este compatibil cu telecovertoarele 1,4x si 2x. Teleconvertorul 1,4x, DMW-TC14 (vândut separat) extinde distanța focală maximă până la 560 mm (echivalent 135) iar teleconvertorul DMW-TC20 până la 800 mm (echivalent 135) și permite proxifotografia.

Corpul obiectivului, finisat în negru metalic, se asortează cu designul camerelor compacte mirrorless cu obiective interschimbabile din seria Lumix G Digital.

Seria LEICA DG VARIO-ELMARIT f:2,8 – 4 ce acoperă distanța focală de la 16 la 400 mm (echivalent 135) prin trei obiective zoom: LEICA DG VARIO-ELMARIT 8 – 18 mm f:2,8 – 4 ASPH, LEICA DG VARIO-ELMARIT 12 – 60 mm f:2,8 – 4 ASPH si acum LEICA DG VARIO-ELMARIT 50 – 200 f:2,8 – 4 ASPH oferă o flexililitate crescută și o calitate superbă a imaginii.