Evenimente — March 2, 2018 at 8:53 am

1 an de la lansarea AMD Ryzen

by

AMD-Ryzen-Anniversary-Celebration-lockup-RGB-300pxÎn ultimele 12 luni, AMD a lansat 20 de procesoare Ryzen în aproape toate părțile pieței de PC-uri premium, oferind performanțe extraordinare la fiecare gamă de preț. AMD a început cu linia de procesoare Ryzen pentru desktop-uri, urmată de super-ul Ryzen – Threadripper. Apoi au venit Ryzen PRO, Ryzen Mobile și APU-urile Ryzen Desktop.

Toate acestea sunt elementele unei strategii pe mai mulți ani de a reprograma procesorul pentru performanțe computerizate mai bune sub conducerea CEO-ului Lisa Su, iar acest lucru este dovedit. Ryzen a obținut o creștere nemaîntalnită de 52% a IPC-ului, cea mai uimitoare creștere a performanței generațiilor din istoria companiei. OEM-urile au observat această creștere, iar numeroase configurații de sisteme Ryzen-powered sunt valabile pe piață cu multe alte moedele care urmează să vină. Mai mult de atât, cel de-al patrulea trimestru AMD și rezultatele anuale pentru 2017 au fost cele mai bune din ultimii ani.

O parte din lansările din 2017 au fost:

  • Martie: Lansarea procesoarelor Ryzen desktop pe piață cu Ryzen 7, aducând inovații și entuziasm înapoi în industrie.
  • Aprilie: Lansarea procesoarelor Ryzen 5 desktop pe piață introducând un nivel de computare pe diferite categorii de prețuri.
  • Iunie: Anunțarea procesoarelor Ryzen PRO desktop, lineup care a fost conceput pentru a îndeplini criteriile de astăzi pentru aplicații intesiv-compute cu elemente de nivel commercial.
  • Iulie: Completarea seriei de procesoare Ryzen desktop odată cu lansarea Ryzen 3 targetat către un market desktop de tip mainstream.
  • August: Surprinderea tutuor prin anunțarea liniei de înaltă performanță de procesoare de tip desktop odată cu Ryzen Threadripper.
  • Octombrie: Introducerea procesoarelor Ryzen Mobile cu grafică Radeon Vega având cele mai rapide procesoare găsite pe notebook-uri ultrathin fiind regăsite pe notebook-urile Acer Swift 3, HP Envy X360 și Lenovo IdeaPad 702
  • Februarie: Lansarea procesoarelor de desktop APU combinând plăci video de înaltă performanță cu arhitectura Radeon Vega și cu nuclee de tip Zen pe un singur chip cu performanțe de grafică dedicată într-un APU.

Iar AMD nu se oprește aici. Există un plan pe termen lung pentru un roadmap care este construit pe inovație care a fost oferita cu ‘Zen” pentru anii ce vor urma și va consolida poziția AMD ca putere de conducere în inovație în computing de înaltă performanță.

Așa cum a fost anunțat la CES, a doua generație de procesoare Ryzen cu primul procesor pe o arhitectură pe 12 nm bazat pe arhitectura “Zen+” venind în luna aprilie. Ryzen PRO Mobile construit pentru performanță înaltă, notebook-uri premium comerciale va veni în Q2. Iar a doua generație Ryzen Threadripper construit pe inovația generație trecute este programat pentru 2H.