Hardware — March 5, 2018 at 5:20 pm

Fujitsu livrează prima unitate hardware cu suport 5G

by

5GFujitsu Limited a anunțat furnizarea pentru NTT DOCOMO, pentru prima dată, a noului hardware destinat stațiilor de bază pe care urmează să îl comercializeze în perspectiva lansării serviciilor comerciale care utilizează noile tehnologii de radio 5G în 2020.

Pentru a dezvolta cu ușurință serviciile comerciale 5G, NTT DOCOMO își propune să implementeze o rețea 5G utilizând echipamentele disponibile în prezent. Ca răspuns la acest efort, Fujitsu sprijină implementarea unei rețele 5G care poate dezvolta zone cu flexibilitatea de a funcționa simultan cu rețelele 3G, LTE și Advanced-LTE. Acest lucru se va realiza în primul rând prin modificări ale software-ului, cu numărul minim de modificări hardware necesare pentru a sprijini 5G, folosind stația de bază existentă de la Fujitsu pentru tehnologiile de acces radio 3G, LTE și LTE-Advanced.

În plus față de furnizarea acestor stații de bază, Fujitsu va implementa tehnologia radio (SDR) definită prin software, care permite diferite tehnologii de acces radio pentru același hardware, pentru a extinde funcționalitatea software-ului pe stațiile de bază existente. Acest lucru va contribui la realizarea rapidă a unei rețele comerciale 5G, oferind viteze de comunicație care depășesc în mod semnificativ pe cele ale tehnologiilor existente de acces radio LTE și LTE-Advanced.

Fujitsu va consolida în continuare parteneriatul cu NTT DOCOMO și va accelera dezvoltarea stațiilor de bază care susțin 5G. În paralel cu aceasta, Fujitsu va continua să genereze valoare pentru clienți, ținând cont de diversitatea modurilor în care pot utiliza 5G și să promoveze tehnologiile pentru afacerea digitală de co-creare la scară globală.