Agricultura&FMCG, Aplicatii — March 7, 2018 at 12:09 pm

Fermierii isi pot monitoriza cultura de pe smartphone

by

Date monitorizare parcelaCu ajutorul DEKALB SMART, fermierii beneficiază de recomandări privind alegerea hibridului de porumb în funcție de tipul de sol și mediul de cultură, la densitatea optimă pentru a avea profitabilitate maximă. Productivitatea culturii poate crește cu până la 30%, arată datele din centrele tehnologice DEKALB.

Cultura este monitorizată constant cu ajutorul imaginilor din satelit, care semnalează apariţia problemelor provocate de diverși factori. Pornind de la consistența vegetației verzi, imaginile din satelit pot semnala probleme precum dezvoltarea neuniformă a culturii, cauzate de factori pedoclimatici, boli, dăunători sau alte accidente, în perioada de vegetație.

Toate informațiile sunt accesibile fermierului pe telefonul mobil, tabletă sau pe calculator.

Soluțiile au fost testate la CENTRELE TEHNOLOGICE DEKALB în Europa, unde hibrizii de porumb au fost testați în toate condițiile pedologice, la diferite densități, fiind colectate peste 1000 de observații cu date pentru fiecare hibrid. În urma rezultatelor obținute, specialiștii au creat o serie de soluții inteligente reunite sub denumirea DEKALB SMART.

Versiunea DEKALB SMART este disponibilă de astăzi și poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu acces la internet, iar aplicația pentru mobil urmează să fie disponibilă în scurt timp.

Printre primii în Europa, fermierii români își vor putea monitoriza, chiar și de pe propriul smartphone, toate parcelele de porumb și vor putea fi la curent cu tot ce apare în teren, indiferent de locul unde se află. În România, clienții DEKALB vor putea beneficia de unul dintre cele două pachete ale soluției DEKALB SMART: Freemium și Silver.