EDUCATIE / JOB — March 8, 2018 at 1:29 pm

Elko și 2N aduc pe piața din România cele mai inovative sisteme de control și acces în clădiri

by

img3 (002)

Elko România și compania de telecomunicații 2N, cu sediul în Cehia, au demarat un parteneriat prin care Elko devine distribuitorul local al soluțiilor de control și acces în clădiri dezvoltat de 2N. Soluțiile dezvoltate de 2N vin cu o gamă de funcții inovative, începând cu conectivitatea doar prin IP, utilizând o rețea ethernet, până la camere video ascunse și difuzoare exterioare care pot activa un sistem de alarmă dacă înregistrează anumite zgomote, pre-definite.

Soluțiile utilizează toate tipurile de conectivitate pentru a asigura flexibilitatea și siguranța necesară pentru noile clădiri și proiecte, mergând de la soluții pentru domicilii personale, până la soluții destinate spațiilor mari cum sunt aeroporturile. Soluțiile vin cu  o compatibilitate cu alte dispozitive, cum ar fi rețelele de telefonie IP, utilizând protocoale SIP, dar și cu sisteme de monitorizare video IP, prin intermediul VMS și NVR. Sistemele pot fi configurate pentru a opera în colaborare cu platforme smart-home sau smart-building, oferind flexibilitatea necesară pentru limitarea numărului de echipamente și cablaje necesare.

Soluțiile de acces sunt echipate cu o gamă largă de senzori și sisteme de autentificare, existând posibilitatea utilizării unor senzori biometrici, pentru autentificarea pe bază de amprentă. Sistemele beneficiază de camere video HD ascunse în interiorul consolei de acces, echipate cu vedere HD de noapte, imaginile fiind clare chiar în cazul lipsei oricărei surse de lumină. Astfel, indiferent de situație, sistemul va transmite în interiorul imobilului o serie de capturi foto/video de înaltă calitate, care pot duce la identificarea eficientă a oricărui infractor. Mai mult, interfonul poate fi configurat pentru a transmite capturi foto direct pe o adresă de email sau pe un dispozitiv mobil. Cu ajutorul aplicației pentru dispozitive mobile, 2N Mobile Video, apelurile de la interfon pot fi preluate și de pe telefoanele inteligente, indiferent de locul unde se află responsabilul de acces în clădire. Aplicația oferă posibilitatea vizionării unor imagini de la fața locului chiar înainte de a se răspunde la apel. Mai mult, cu ajutorul camerei video a interfonului, locația poate fi supravegheată video permanent, direct cu aplicația instalată pe telefon.

Unitățile sunt echipate cu senzori anti-vandalism, pornind o alarmă imediat ce dispozitivul este forțat. Șuruburile utilizate pentru montarea echipamentelor sunt speciale, necesitând unelte dedicate pentru a fi desfăcute, un exemplu de utilizare fiind dat într-o închisoare, pentru sistemul de comunicare interior. Toate sistemele 2N, în special interfoanele și echipamentele instalate în exterior sau în medii dure, sunt realizate din aliaje și materiale durabile și rezistente, pentru a asigura o funcționare optimă de lungă durată. 2N oferă și soluția de acces și comunicație 2N IP Safety, dedicată spațiilor publice sau locurilor cu risc de accidentare, fiind cea mai durabilă și robustă soluție produsă de 2N. Fiind echipată cu butoane solide, aceasta a fost dată ca exemplu funcționând într-o fabrică de produse metalice, unde în ciuda temperaturilor variate și a mediului dur de lucru, echipamentele operează fără probleme. De asemenea în acest caz și comunicarea este eficientă, sistemele având posibilitatea de eliminare a zgomotului ambiental în timpul conversației, funcție utilă mai ales pentru fabrici și uzine.