NEW TECHNOLOGY — March 16, 2018 at 7:18 am

Microsoft a avansat o serie din algoritmii bazați pe inteligența artificială

by

AI

Microsoft Cognitive Services sunt gazda algoritmilor operați prin inteligența artificială, despre care compania a anunțat o serie de noi evoluții ale mai multor instrumente ale serviciilor cognitive, printre care Microsoft Custom Vision Service, API-ul Face și Bing Entity Search.

Astfel, Microsoft a definit ultimele evoluții ca fiind o colecție de API-uri găzduite în cloud, care permit dezvoltatorilor să adauge cu ușurință capabilități de AI pentru viziune, vorbire, limbă, cunoaștere și căutare în aplicații, pe dispozitive și platforme precum iOS, Android și Windows. Acestea se deosebesc de celelalte servicii Azure i AI, care sunt concepute pentru dezvoltatorii care sunt mai buni, pe tipuri de DIY.

Ideea este de a pune acest tip de instrumente avansate de inteligență artificială la îndemâna cercetătorilor de date, a dezvoltatorilor și a oricăror altor părți interesate, fără greutăți necesare pentru a construi modele și a obține rezultate cu nenumărate faze de testare care sunt implicate de obicei în aceste tipuri de exerciții. Astfel, compania trece serviciul Custom Vision de la previzualizare gratuită la previzualizare plătită, care este ultimul pas înainte de a deveni disponibil la modul general.

Instrumentul este conceput pentru a ajuta companiile să identifice entități similare într-un mod automat, cum ar fi nu numai recunoașterea faptului că o anumită imagine reprezintă un câine, dar acesta este un anumit tip de câine sau un câine care aparține unei anumite persoane.

Aplicația Face API, disponibilă în prezent, ajută la identificarea automată a unei persoane specifice dintr-un grup mare de persoane. Cu lansarea noii versiuni instrumentul permite dezvoltatorilor să creeze grupuri de până la un milion de oameni. Compania spune că acest lucru este semnificativ, deoarece până acum, mulți algoritmi de recunoaștere a feței nu puteau recunoaște decât câteva fețe, utile în măsura în care erau utilizate, dar nu chiar cu adevărat scalabile ca noua versiune.