IoT powered by ALLIED TELESIS — March 23, 2018 at 11:30 am

Autoritățile din Singapore prezintă experiența privind implementarea IoT

by

singaporeEvitarea blocării furnizorilor, implementarea standardelor deschise și utilizarea platformelor modulare fac parte din strategia adoptată de autoritățile din Singapore în implementarea IoT în mediul urban. Cel mai mare obstacol în punerea în aplicare IoT în întreaga lume este existența limitelor închise impuse de furnizorii de tehnologie, conform autorităților din Singapore. Astfel, solicitând standarde deschise care să permită furnizorilor de servicii IT să dezvolte produse și servicii compatibile și deschise între ele, viața autorităților ar putea fi ușurată printr-o flexibilitate mult mai mare a produselor și serviciilor. Totuși, dezvoltarea acestor standarde deschise nu este un lucru foarte ușor, ci este o chestiune politică și de reglementare, una care cere guvernelor să se orienteze către tehnologia de vârf, să o înțeleagă și să insiste asupra standardelor deschise.

Singapore s-a angajat deja în conducerea unui standard IoT deschis. În 2013, a fost format un comitet tehnic pentru IoT, pentru a dezvolta standarde fundamentale în domenii precum arhitectura, interoperabilitatea, securitatea și protecția datelor. Patru standarde IoT au fost publicate până în prezent pentru a ghida implementarea rețelelor de senzori în zonele publice și locuințe, precum și pentru a facilita schimbul de informații fără întreruperi și pentru a îmbunătăți capacitățile de detectare a serviciilor și dispozitivelor.

Recunoscând importanța standardelor deschise în dezvoltarea IoT, grupuri industriale, cum ar fi Open Connectivity Foundation (OCF), s-au implicat pentru a dezvolta specificații IoT care să ajute furnizorii de tehnologii IoT să se asigure că lucrurile vor funcționa bine împreună. Autoritățile din Singapore au vizitat în mod activ IoT pentru a îmbunătăți securitatea, calitatea, amploarea și fiabilitatea serviciilor publice.

În 2017, agenția locală pentru tehnologie (GovTech) a declarat că dezvoltă o rețea de senzori la nivel național numită „Platforma Smart Nation Sensor”, cunoscută anterior ca platforma Smart Nation, cu infrastructură și servicii comune, cum ar fi un gateway de partajare a datelor și capacități de analiză a datelor. În prima fază a proiectului, GovTech a colaborat cu alte agenții publice pentru a implementa camere de securitate în zone publice, senzori de mediu și infrastructură pentru conectivitate în Yuhua, Districtul Civic, Orchard Road și câteva alte domenii.

Mai mult, GovTech va colabora cu Autoritatea pentru Transport pentru a testa fezabilitatea implementării unei rețele comune de senzori care transmit date privind temperatura și umiditatea de mediu. Acești senzori ar urma să fie implementați în rețeaua de iluminat stradal. Punerea senzorilor pe lămpile stradale nu este o idee nouă, valoarea reală a acestor lămpi inteligente constând în capacitatea acestora de a îmbunătăți securitatea, de a monitoriza mediul, de a optimiza fluxul de trafic și oameni și de a pune mai multe servicii la dispoziția întreprinderilor și a oamenilor.

Totuși, acesta este doar primul val IoT în Singapore, autoritățile lucrând la o dezvoltare mai rapidă a tehnologiei pentru a fi implementată mai mult către serviciile publice de furnizare, cum ar fi cele de electricitate și apă, dar pentru a face acest pas, autoritățile vor să se asigure că tehnologiile sunt total sigure, riscurile unui acces neautorizat în sistemele de alimentare cu energie fiind dramatice.