Business — March 27, 2018 at 8:32 am

Adrian Stanciu, Smartree : Vectorii de creștere ai business-ului în 2017 au fost serviciile de muncă temporară

by

Smartree a înregistrat, anul trecut, un avans de circa 20% al business-ului, datorită creșterii pe segmentul serviciilor de muncă temporară, precum și a celor de externalizare calcul salarial și aplicații software dedicate proceselor de resurse umane.

Astfel, în 2017, compania a raportat o cifră de afaceri de 14,5 milioane de euro, mai mare cu circa 20% față de anul anterior, când veniturile s-au situat la 12,2 milioane de euro.

Adrian Stanciu, CEO Smartree„Vectorii de creștere ai business-ului au fost, în principal, serviciile de muncă temporară, segment care a crescut atât din punctul de vedere al veniturilor, cu aproximativ 20%, cât și în ceea ce privește numărul de angajați în acest regim, cu peste 30% față de media lui 2016.  Această creștere este cu atât mai importantă pentru noi, cu cât contextul general este unul defavorabil leasing-ului de personal, segment afectat de condițiile dificile ce caracterizează piața muncii în ultimii ani”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Veniturile Smartree au înregistrat creșteri de circa 10% anul trecut și pe zona serviciilor de externalizare de calcul salarial și software dedicat proceselor de HR. În consecință, numărul angajaților procesați prin intermediul aplicațiilor de calcul salarial Smartree a crescut față de anul anterior, de la 46.000, la 50.000 de angajați lunar.

Principalele direcții de dezvoltare în 2018

În ceea ce privește planurile pentru anul in curs, Smartree mizează, în primul rând, pe creșterea cotei de piață pe segmentul de muncă temporară. De asemenea, compania intenționează să exploateze mai îndeaproape noile necesități ale pieței de HR în ceea ce privește automatizarea și digitalizarea fluxurilor, prin oferirea în paralel cu serviciile de calcul salarial și posibilitatea de închiriere a tuturor modulelor MyStaff în regim Software as a Service, model ce permite accesul la versiunile noi de aplicatii si suport eficient in conditiile in care atat business-urile, cat si cadrul legislativ se schimba in ritm accelerat.

„Utilizarea acestor tehnologii reprezintă un model foarte practic pentru companiile de diferite dimensiuni, ce permite un grad de autonomie ridicat față de provider în ceea ce priveste operarea sistemului, o dată configurat și instalat. Mai mult, oferă în același timp condiții similare de securitate și protecție a datelor, rulând in paralel atât servicii de externalizare salarizare, cât și închiriere pe toate celelalte module care adresează toate provocările de HR din cadrul oricărei companii, totul într-un sistem integrat”, a subliniat CEO-ul Smartree.

Prin urmare, afirmă reprezentantul companiei, implementarea unor astfel de tehnologii poate genera avantaje majore și plus valoare companiilor, ele fiind concepute pentru a sprijini toate procesele-cheie de HR din intermediul unei organizații, de la dezvoltare organizațională, până la planificare strategică.