Networking — March 29, 2018 at 10:13 am

Primul firmware de analiză industrială pentru 5G New Radio folosind R&S FSW

by

47048_01Rohde & Schwarz deschide calea pentru testarea semnalelor 3GPP 5G New Radio (NR). Pentru prima dată, dezvoltatorii de tehnologii radio 5G pot valida stațiile de bază 5G și componentele asociate, cum ar fi amplificatoarele de putere.

Rohde & Schwarz a anunțat lansarea primului firmware ce se poate folosi în industrie la faza de testare și măsurare pentru analiza semnalului de downlink 5G New Radio (NR). Opțiunea firmware pentru analizorul de semnal şi de spectru R&S FSW permite verificarea semnalelor stațiilor de bază, precum și testarea componentelor amplificatoarelor de putere 5G. În cadrul programului dedicat utilizatorilor preliminari, Rohde & Schwarz oferă opțiunea de firmware la cererea clientului înainte de lansarea sa oficială pentru a sprijini industria în eforturile sale de a aduce noi produse 5G pe piață.

Aceasta este prima opțiune firmware dedicată pentru 5G NR instalată pe analizorul de semnal şi de spectru R&S FSW. Acesta permite analiza semnalelor sub-6 GHz și unde milimetrice cu diferite spaţieri ale sub-purtătoarei și lărgimi de bandă pe purtătoare.

Dezvoltatorii pot începe testarea conform standardului 3GPP, putând realiza validarea stațiilor de bază 5G, acest lucru nefiind posibil folosind soluțiile software existente de analiză a semnalelor generale. Această soluție dedicată accelerează testarea 5G prin furnizarea unei interfețe de utilizator puternice. Noua opțiune de firmware 5G pentru R&S FSW suportă analiza tuturor secţiunilor de lățime de bandă pentru a simplifica demodularea semnalelor 5G NR cu mai multe spaţieri diferite de sub-purtătoare.

Opțiunea 5G NR consolidează poziția de lider a Rohde & Schwarz și demonstrează suportul său în domeniul testării şi măsurării 5G. În iunie 2017, compania a extins lățimea de bandă disponibilă a analizorului high-end de semnal şi de spectru R&S FSW utilizabilă pentru analiza internă până la 2 GHz prin introducerea noii opțiuni R&S FSW-B2001. Această soluție de testare permite utilizatorilor din domeniul cercetării și dezvoltării să investigheze detaliat semnalele de bandă largă fără a fi nevoie de un digitizor extern. Generatorul de semnale vectoriale R&S SMW200A și analizorul de semnal şi de spectru R&S FSW și-au demonstrat capacitățile de testare și măsurare remarcabile atunci când se aplică semnale bazate pe specificațiile Verizon 5G.

Dezvoltatorii care doresc să se informeze despre programul de testare timpurie cu testul 5G NR și opțiunea de măsurare pot contacta Rohde & Schwarz folosind link-ul de mai jos: www.rohde-schwarz.com/ad/press/customersupport