Hardware — April 3, 2018 at 1:02 pm

Noua tabletă Acer Chromebook Tab 10

by

Acer-Chromebook-Tab-10-D651N_02Acer a lansat prima tabletă pentru educație care rulează sistemul de operare Chrome: Acer Chromebook Tab 10 (D651N). Noul dispozitiv Acer este conceput pentru clienții Acer din segmentul educațional și va fi folosit în sălile de cursuri pentru a extinde și îmbunătăți procesul de învățare a elevilor prin integrarea vitezei, simplității și securității oferite de sistemul de operare Chrome în forma unei tablete.

“Acer Chromebook Tab 10 combină avantajele suportului hardware și al aplicațiilor pentru a permite o învățare mai aprofundată pentru un număr și mai mare de elevi”, a declarat James Lin, General Manager, Commercial & Detachable Notebooks, IT Products Business Acer. “Noua tabletă Acer Chrome Tab 10 încurajează elevii să descopere noi modalități de înțelegere a lumii din jurul lor.”

Elevii pot face mai multe pe afișajul QXGA datorită design-ului portabil

Elevii își pot vizualiza lucrările și aplicațiile la o claritate impresionantă și culori luminoase pe ecranul tactil QXGA IPS de 9,7 inch. Oferind o rezoluție de 2048 x 1536 la 264 pixeli pe inch, afișajul oferă studenților perspective incredibil de clare cu privire la subiectele pe care le studiază. Dimensiunile subțiri și designul portabil fac din Acer Chromebook Tab 10 un dispozitiv ușor de utilizat în sala de clasă sau în alte locuri unde e nevoie de suport digital.

În plus, Acer Chromebook Tab 10 suportă Google Play care oferă profesorilor și studenților acces la aplicații educaționale Android verificate și aprobate de administratori pentru a le permite să colaboreze, să descopere și să învețe mai mult.

Dimensiunile compacte ale Acer Chromebook Tab 10 oferă posibilitatea de a fi purtată cu ușurință în rucsac, fără a ocupa prea mult loc pe birou sau pe bancă, iar culoarea deosebită Cobalt Blue conferă eleganță și stil. Noua tabletă Acer Chromebook Tab 10 cântărește doar 550 gr și măsoară doar 172.2 (l) x 238.2 (L) x 9.98 (Î) mm. 

Specificații care îmbogățesc experiența Chrome

Elevii pot folosi camera web HD de 2MP frontală, difuzoarele duale încorporate și microfonul pentru chat prin Google Hangouts. Camera foto posterioară de 5 MP permite elevilor să capteze imagini video și imagini.

Pentru a oferi studenților modalități suplimentare de a interacționa cu noua Acer Chromebook Tab 10, dispozitivul este echipat standard cu stylus Wacom EMR. Elevii pot lucra cu exactitate în aplicații interactive, pot desena, schița, lua notițe și capta idei care pot fi împărtășite cu colegii și profesorii lor. Stylusul Wacom EMR poate fi stocat în siguranță în docul dedicat din carcasă. În plus, nu necesită baterie și este rezistent la căderi accidentale.

Acer Chromebook Tab 10 are o durată lungă de viață a bateriei, până la 9 ore – suficient pentru programele 1:1 în care studenții folosesc tableta pe tot parcursul zilei școlare, precum și acasă pentru proiecte suplimentare sau teme. Școlile cu laboratoare dedicate și Wireless Smart Carts pot utiliza Acer Chromebook Tab 10 pe parcursul mai multor zile, în timpul orelor petrecute la școală.

Ușor de administrat și de păstrat în siguranță

Administratorii IT pot gestiona noua tabletă Acer Chromebook Tab 10 la fel de ușor ca pe oricare alt dispozitiv cu sistem de operare Chrome din campusul lor. Aceștia pot să facă actualizări, să configureze aplicații, precum și să gestioneze extensiile și politicile cu licența Chrome Education.

Tableta Acer Chromebook Tab 10 poate fi utilizată în cadrul oricărei săli de clasă și în laboratoare, deoarece sistemul de operare Chrome acceptă conectarea mai multor utilizatori, oferind elevilor acces rapid la informații, aplicații, proiecte, Gmail și multe altele atunci când se conectează la contul lor unic. Chiar dacă un dispozitiv este pierdut, furat sau deteriorat, elevii nu își vor pierde informațiile. Stocarea în Google Drive păstrează în siguranță fișierele, documentele și fotografiile în Cloud și asigură că versiunea cea mai recentă este întotdeauna disponibilă. În plus, sistemul de operare Chrome este actualizat automat și protejează studenții împotriva amenințărilor online în continuă schimbare, cum ar fi virușii și programele malware.

Performanțe solide și porturi multiple

Acer Chromebook Tab 10 răspunde rapid și poate rula simultan mai multe aplicații deoarece este echipată cu un procesor OP1 care integrează procesoare Cortex-A72 dual-core și quad-core Cortex-A53. De asemenea, include 4GB de memorie RAM și 32GB de stocare. Elevii vor rămâne conectați la rețeaua școlii cu o conectivitate rapidă și fiabilă 2×2 MIMO 802.11ac Wi-Fi și se vor putea conecta la ecrane externe sau alte dispozitive prin Bluetooth 4.1.

Noua tabletă Acer Chromebook Tab 10 include un port USB 3.1 Type-Gen 1, care poate fi utilizat pentru încărcarea dispozitivului, precum și a altor produse, pentru transfer rapid de date de până la 5 Gbps și pentru conectare la un display HD. Dispune de asemenea de o mufă combo pentru căști/boxe și un cititor de carduri MicroSD.

În curînd și asistență pentru realitatea augmentată

Acer Chromebook Tab 10 va susține în viitor realitatea augmentată, pentru a permite elevilor să experimenteze noi modalități de a învăța cu Expeditions AR. Expedition AR este tehnologia AR a Google care mapează sala de clasă și plasează obiecte 3D în ea, astfel că materii precum biologia, geografia și astronomia vor fi mult mai ușor de înțeles.

Prețuri și disponibilitate

Noua tabletă Acer Chromebook Tab 10 (D651N) va fi disponibilă clienților din segmentul educațional și comercial începând cu luna mai la prețuri de la 329 euro.

Specificațiile exacte, prețurile și disponibilitatea vor varia în funcție de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitate, specificațiile produsului și prețurile pe anumite piețe, vă rugăm să contactați cel mai apropiat birou Acer prin intermediul www.acer.ro