Data Center / Storage — April 12, 2018 at 6:42 am

IBM lansează un nou mainframe pregătit de cloud şi bazat pe design single-frame

by

z14M0xandZR1IBM anunţă cele mai noi echipamente mainframe pregătite pentru cloud – IBM z14 Model ZR1 şi IBM LinuxONE Rockhopper II, fiind cele mai recente produse din suita de servere anunţate în 2017.

Noile sistem dispun de un design standard single-frame de 19 inci, care permite aşezarea facilă în centrele de date cloud şi în medii de cloud privat. Forţa familei de produse IBM Z va putea ajunge astfel la o gamă şi mai largă de clienţi care caută securitate robustă însoţită de criptare avansată, capabilităţi cloud şi abilităţi puternice de analiză date cu instrumente de machine learning. Pe lângă faptul că aşa va creşte securitatea şi capacitatea în medii on-premises şi medii de cloud hibrid pentru clienţi hybrid, IBM va instala noile sisteme în centrele de date de cloud public, deoarece compania se axează pe întărirea securităţii şi performanţelor pentru fluxuri de date din ce în ce mai intense.  În epoca afacerilor digitale, echipamentele mainframe rămân pentru mulţi mediile cele mai stabile, mai securizate şi mai mature pentru sprijinirea iniţiativelor IT, aici incluzând proliferarea soluţiilor blockchain. De exemplu, 87 la sută din toate tranzacţiile cu carduri de credit şi plăţi de aproape 8000 de miliarde USD sunt anual procesate pe echipamente mainframe. Mai mult, platforma gestionează 29 de miliarde de tranzacţii ATM în fiecare an, ceea ce înseamnă echivalentul al aproape 5 miliarde USD zilnic. Iar dacă folosiţi avionul pentru călătorii, vă puteţi gândi la un echipament mainframe, deoarece astfel de echipamente sunt, de asemenea, responsabile pentru procesarea unui număr de patru miliarde de zboruri ale pasagerilor anual. Cum echipmentele mainframe sunt mai cerute şi mai relevante ca oricând, IBM a folosit Design Thinking pentru a lucra îndeaproape cu peste 80 de clienţi, incluzând furnizori de servicii gestionate de la distanţă, bănci online şi firme de asigurări, pentru a reinventa acest sistem pentru o întreagă nouă clasă de utilizatori.

Securitate robustă la scară mare

Noile sisteme IBM sunt proiectate pentru furnizarea de securitate de top în medii Linux, prin folosirea extinsă a tehnologiei IBM Secure Service Container. Acum se pot lua măsuri de protejare a datelor împotriva ameninţărilor interne la nivel de sistem furnizate de către utilizatori cu nivel înalt de accesibilitate sau de către hackeri care obţin instrumentele de autentificare ale unui utilizator, precum şi împotriva ameninţărilor externe, fără schimbări ale aplicaţiilor. Dezvoltatorii de software beneficiază de pe urma faptului că nu mai trebuie să creeze dependenţe proprietare în softul construit pentru a profita de aceste capabilităţi avansate de securitate. Aplicaţia trebuie doar pusă într-un container Docker pentru a fi gata de instalare Secure Service Container Deployment, după care poate fi gestionată prin folosirea instrumentelor Docker şi Kubernetes care sunt folosite la mediile Secure Service Container. Această capabilitate unicat furnizează o partiţie logică securizată şi criptarea tuturor datelor din cadrul acelei partiţii. Directorii IT şi furnizorii de servicii pot apoi furniza aceste medii utilizatorilor fără riscul de a compromite încrederea de care se bucură, în acelaşi timp satisfăcând reglementările din ce în ce mai dure din industrie.

Centru de date cloud într-o cutie

Noile oferte IBM Z şi IBM LinuxONE aduc, de asemenea, creşteri semnificative ale capacităţii, performanţelor, memoriei şi cache-ului în aproape toate elementele sistemului. Prin reproiectare completă, sistemul oferă această creştere de capacitate într-un spaţiu cu 40 la sută mai mic şi este standardizat pentru instalare în orice centru de date. Modelul z14 ZR1, anunţat azi, poate însemna fundaţia unei soluţii IBM Cloud Private, creând un “centru de date într-o cutie” prin colocarea stocării, reţelei şi a altor elemente în acelaşi cadru fizic ca serverul mainframe.

Noile sisteme furnizează:

– O capacitate cu zece la sută mai mare decât precedentele echipamente z13, şi memorie dublă (8 TB) (z14 ZR1).

– Peste 850 milioane tranzacţii complet criptate pe zi pentru un singur sistem (z14 ZR1).

– Factor de formă de 19 inci standard, capacitate cu 50 la sută mai mare şi memorie de două ori mai mare (8TB) decât versiunea precedentă (Rockhopper II).

– O infrastructură certificată Docker pentru Docker EE cu management integrat şi scalabilitate testată pentru până la 330.000 de containere Docker – ceea ce permite dezvoltatorilor să construiască aplicaţii de mare performanţă şi să adopte o arhitectură de micro-servicii fără constrângeri de latenţă sau scală (Rockhopper II).

Pentru mai multe informatii, accesati: http://newsroom.ibm.com/IBM-systems?item=30424