Servicii Profesionale — April 12, 2018 at 1:04 pm

Mihai Zânt, Reviro: Mulţi dintre cei care decid să se întoarcă acasă nu sunt conectaţi la realitatea de business de aici

by

Una dintre principalele provocări de pe piaţa muncii este identificarea unor candidaţi cu un nivel ridicat de calificare. Lipsa forţei de muncă afectează puternic toate domeniile industriei, mai ales în contextul în care mii de tineri părăsesc anual ţara. Unii aleg să studieze dincolo de graniţe, alţii caută un job şi oportunităţi interesante.

Peste 30.000 de tineri români studiază în afara ţării în acest moment. Cei care aleg să se întoarcă în ţară îşi doresc un loc de muncă în care experienţa lor să fie apreciată şi răsplătită la adevărata valoare. Cu toţii caută joburi cu însemnătate, în care să aplice ceea ce au învăţat peste hotare.

Platforma Reviro face legătura între aceşti tineri şi companiile care au nevoie de forţă de lucru bine formată. Misiunea Reviro este de a conecta potenţialul tinerilor români cu pregătire internaţională la organizaţii din România care să le pună în valoare abilităţile dobândite la studii în cadrul universităţilor de prestigiu.

Companiile aflate în căutare de forţă de muncă își pot promova joburile către peste 10.000 de tineri cu studii internaţionale, care au experienţă în cele mai variate domenii, de la finanțe, project management, inginerie și până la resurse umane sau marketing.

Mihai_ZANT_Managing_Partner_REVIROGrupul EDUCATIVA, din care Reviro face parte, trimite anual tineri la studii în străinătate prin târgurile de universităţi sau prin serviciul de consiliere Edmundo. Reviro acţionează ca un serviciu de recrutare ce închide, practic, acest cerc.

„O mare parte dintre aceşti tineri pleacă la studii în străinătate cu ajutorul programelor EDUCATIVA, grup din care Reviro face parte. Noi ţinem legătura cu ei pe tot parcursul studiilor, iar la finalizarea acestora încercăm să le găsim oportunităţi potrivite în ţară. Mulţi dintre cei care decid să se întoarcă acasă nu sunt conectaţi la realitatea de business de aici, dar sunt realiști în legătură cu pretențiile salariale şi au nevoie de susţinere pentru a găsi joburile care li se potrivesc. Colaborăm atât cu multinaţionale, cât şi cu companii mai mici sau chiar start-up-uri, principala condiţie fiind să reprezinte oportunitatea potrivită pentru unul dintre candidaţii ce şi-au depus CV-ul”, explică Mihai Zânt, Managing Partner Reviro.

O astfel de oportunitate facilitată de Reviro este un program de Management Trainee oferit de Coca-Cola HBC România. Reviro organizează marţi, 17 aprilie, un webinar în cadrul căruia tinerii aflaţi în căutarea unei oportunităţi pot descoperi cum funcţionează cea mai mare companie de băuturi din România – de la procesul de producţie la etapa de vânzare şi care sunt rolurile ce susţin zi de zi aceste procese.

La finalul webinarului aceştia pot aplica la RISE Management Trainee Program 2018, un program de dezvoltare accelerată, cu o durată de 2 ani ce are rolul de a pregăti tinerii absolvenţi să devină noua generaţie de lideri ai Coca-Cola HBC.

Mai multe detalii despre Webinarul dedicat RISE Management Trainee Program 2018 şi despre platforma Reviro găsiţi pe www.reviro.ro.

reviro_visualREVIRO lucrează cu unele dintre cele mai importante companii din România pentru a identifica joburi interesante și provocatoare pentru persoane care au studiat sau au lucrat în străinătate. Prin organizația REVIRO, tineri care au fost educați la universități prestigioase din afara țării s-au întors cu succes acasă, în companii multinaționale de top (Google, McKinsey, Coca Cola, Amazon, EY, P&G, Teach for Romania etc.), start-up-uri și ONG-uri cunoscute și ambițioase.