NEW TECHNOLOGY — April 17, 2018 at 12:12 pm

Tehnologii dedicate locului de muncă al viitorului

by

workplace

O nouă generaţie de angajaţi şi tehnologii mobile mature, determină tendinţa spre mobilitatea afacerilor, printre acestea fiind BYOD, tehnologii de modernizare a aplicaţiilor şi de colaborare. Toate acestea creează provocări complexe privind securitatea şi gestionarea chiar şi pentru cele mai flexibile departamente IT, transformând astfel locul de muncă al viitorului într-o veritabilă fabrică de soluții, cu toate necesitățile lor secundare, dar cu totul axat pe factorul uman. Astfel, Fujitsu începe prin a oferi o gamă largă de dispozitive mobile din gama Lifebook, cu capacități mobile unice, putere și capacități de lucru care duc la o productivitate maximă în orice condiții de mobilitate. Toate se adaptează perfect pentru condiții de partajare a spațiului de lucru pentru un stil adaptat la zilele noastre.

Printre soluțiile mobile se evidențiază notebookul Lifebook U7x7, care este un produs subţire, uşor, elegant şi ultramobil pentru profesioniştii în afaceri. Având 31,75 cm (12,5 inch) şi o greutate redusă de numai 1,15 kg, oferă mobilitate excelentă. Vizualizarea ergonomică este garantată de opţiunile de afişaj tactil antireflexie HD, FHD sau FHD opţional, iar senzorul pentru recunoaşterea venelor palmare sau senzorul de amprente integrat oferă securitate excelentă. Designul inteligent combină interfeţe clasice, cum ar fi VGA de dimensiune standard, şi posibilităţi de upgrade uşor cu carcasa subţire şi rezistentă.

Dispozitivele 2 în 1 au câștigat de asemenea atenția Fujitsu, unul dintre acestea fiind tableta Stylistic R727, dotată cu afişaj antireflexie, de 31,8 cm, care se transformă într-un notebook cu performanţe şi productivitate maxime prin simpla ataşare a tastaturii magnetice rezistente şi totuşi subţiri. Carcasa din aluminiu cu magneziu oferă durabilitate pentru profesioniştii în afaceri care lucrează în deplasare, având posibilitatea de a face prezentări în modul tabletă sau de a lucra în modul notebook de oriunde doresc. Cu afişajul de precizie se poate utiliza cu uşurinţă un creion digital pentru notiţe sau semnături pe tabletă. Conectivitatea la nivel de companie, precum 4G/LTE, flexibilitatea şi caracteristicile de securitate, precum unităţile criptate şi autentificarea bazată pe NFC, permit activitatea oriunde este necesar, asigurând o securitate maximă a datelor.

secure systemÎn afară de produsele fizice, Fujitsu oferă o gestionare eficientă pentru dispozitive, aplicaţii şi utilizatori, care asigură în acelaşi timp aplicarea tuturor strategiilor de securitate. Mai mult, compania oferă o soluţie completă de virtualizare a mediilor desktop şi a aplicaţiilor, proiectată pentru facilitarea reducerii costurilor IT, pentru creşterea capabilităţilor fiecărui angajat şi pentru asigurarea unei securităţi robuste a datelor. Astfel se asigură simplificarea managementului sistemelor desktop, de la achiziţie la asistenţă, servicii de proiectare și implementare a infrastructurilor, prelungirea duratei de viață a dispozitivelor, reducerea consumului dar și servicii corporatiste din orice locaţie, cu aplicaţii şi sisteme de operare întotdeauna actualizate, stocate pe servere centrale.

La capitolul securitate a spațiului de lucru, Fujitsu vine cu o ofertă de tehnologii care acoperă toată gama de situații și tehnologii ce trebuie protejate. Dispozitivul Fujitsu Palm Secure este un sistem de autentificare ce utilizează cele mai recente inovaţii din domeniul tehnologiei de securitate biometrică. Acest dispozitiv fără contact asigură o soluţie igienică şi uşor de utilizat pentru verificarea identităţii, prin capturarea de imagini cu modelul venei utilizând raze apropiate de spectrul infraroşu. Hemoglobina dezoxidată din vena palmară absoarbe aceste raze, reducând rata de reflexie şi determinând apariţia venelor sub forma unui model negru. Acest model de vene este apoi comparat cu un model preînregistrat, pentru autentificarea persoanei.

Soluţia Fujitsu Workplace Protect securizează programele şi datele confidenţiale prin verificarea şi autentificarea utilizatorilor de PC-uri şi prevenirea eficientă a utilizării neautorizate. În același timp, EraseDisk este o funcţie integrată în componentele firmware ale sistemului pentru ştergerea tuturor datelor de pe un hard disc, într-o manieră fiabilă şi ireversibilă. Această funcţie şterge definitiv toate datele sensibile de pe un hard disc înainte de casare, revânzare sau actualizări ale sistemului de operare.

Serverele Fujitsu NAS CELVIN asigură întreaga flexibilitate, scalabilitate şi uşurinţă în utilizare, fiind optime pentru spațiul de lucru al viitorului. Interfaţa grafică intuitivă cu utilizatorul permite o gestionare a datelor cu un nivel redus de întreţinere. Aplicaţia unică Real-Time Remote Replication reduce semnificativ riscurile de pierdere a datelor, în timp ce stocarea centralizată permite costuri mai reduse de stocare şi gestionare a datelor.

Toate acestea sunt necesare în contextul în care noua generație de angajaţi pune sub semnul întrebării practicile şi structurile tradiţionale de lucru. Generaţia Y de angajaţi sunt primii dintre cei născuţi într-o eră digitală care nu au cunoscut lumea fără internet, care au determinat trecerea către BYOD şi comunicaţiile unificate şi care se aşteaptă ca tehnologia care le îmbunătăţeşte viaţa să permită colaborarea şi inovarea la serviciu. Aceștia doresc ca spaţiile de lucru să fie la fel de flexibile ca ei înşişi şi consideră că structurile corporatiste rigide afectează lucrul în echipă fluid care le pune în valoare abilităţile.