Smart City — April 23, 2018 at 6:54 am

Axis Communications şi Allied Telesis redefinesc conceptul de Smart City

by

Smart city Axis Communications şi Allied Telesis sunt doi dintre cei mai importanţi producători de tehnologie ce investesc continuu în conceptul de Smart City. Potrivit Departamentului pentru afaceri economice şi sociale al Naţiunilor Unite, procentul global al populaţiei din mediul urban a crescut de la 30% în 1950, la 50% în 2008, iar pentru anul 2050 se estimează atingerea pragului de 64% în ţările emergente, respectiv 85% în ţările dezvoltate. Această creştere susţinută necesită aplicarea unor norme stricte şi eficiente care să poate permite o dezvoltare armonioasă a infrastructurii, transportului şi a sistemelor de învăţământ. Însă, aceste norme şi soluţii nu pot fi abordate prin aplicarea metodelor tradiţionale specifice secolului trecut.

Smart City, în România

Atunci când vine vorba de elementele ce definesc succesul unui model de oraş inteligent, pe primul loc se situează întotdeauna participarea activă a principalilor oameni ce administrează oraşul. Astfel, în perioada 17-18 aprilie 2018, Axis Comunications şi Allied Telesis au participat la congresul Smart Cities CEE, în Cluj, agenda evenimentului cuprinzând numeroase teme de discuţie, precum: opțiuni de finanțare pentru proiecte smart city, strategii, transport și mobilitate, orașe digitale sau planificare și reconstrucție; evenimentul fiind dedicat administraţiilor publice din Cluj.

Envigilant™ – o singură platformă pentru toate datele

Envigilant este cea mai nouă platformă dezvoltată de Allied Telesis şi are rolul de a colecta şi interpreta datele de la toate sistemele compatibile instalate într-un oraş inteligent. Astfel, persoanele autorizate vor putea avea acces la date instant, putând să reacţioneze mult mai eficient la orice fel de problemă ce poate să apară.

“Soluţia poate să integreze şi un istoric geografic al infracţiunilor fiecărei zone monitorizate în parte şi poate să ofere recomandări cu privire la desfăşurarea agenţilor de securitate sau a cadrelor de poliţie. Platforma poate să integreze camere de supraveghere IP, senzori de detecţie sau orice tehnologii de securitate IoT”, a declarat Călin Poenaru, Coutry Manager Allied Telesis.

“Rolul lui Axis Communications în această ecuaţie este de a furniza informaţii video cheie pentru securitatea şi siguranţa publică, permiţând autorităţilor locale să dezvolte infrastructuri IoT bazate pe platforme deschise, uşor de integrat cu sistemele şi aplicaţiile deja existente. Materialele video oferite de camerele de supraveghere permit oraşelor să treacă de la conştientizarea situaţiei la posibilitatea de a prezice aspecte importante legate de eficienţa şi securitatea unui oraş”, a declarat Bogdan Gavril, Inginer de vânzări şi trainer Axis Communications CEE.