Pharma & Health — April 27, 2018 at 6:45 am

Dassault, NIMHANS, și UberCloud dezvoltă o soluție inovativă pentru tratamentul schizofreniei

by

DassaultSchizofrenia este o tulburare cronică a creierului care afectează aproximativ un procent din populația lumii. Adesea, schizofrenia nu poate fi tratată cu succes prin utilizarea unui singur tip de medicament. Prin urmare, sunt disponibile o serie de tratamente, inclusiv medicamente, iar cheia succesului este găsirea combinației potrivite a medicamentelor potrivite pentru fiecare pacient. Diferitele persoane vor răspunde diferit la tratamente diferite. Găsirea unui regim de tratament potrivit poate fi un proces foarte lung și găsirea medicamentelor potrivite la doza potrivită poate dura mult timp.

Ca o alternativă la medicamente, Deep Brain Stimulation (DBS) este aplicată pentru a trata schizofrenia, implicând implantarea de electrozi în anumite zone ale creierului pentru a produce impulsuri electrice care reglează impulsurile anormale din creierul unui pacient. Dar acest tratament este intruziv și vine cu un anumit risc pentru complicații potențiale cum ar fi accident vascular cerebral, scurgeri de lichide cerebrospinale, sângerare etc. Și nu fiecare pacient își poate permite o intervenție chirurgicală DBS având în vedere condițiile individuale de sănătate și procedurile medicale cu costuri ridicate.

În ultimii șase ani, UberCloud a efectuat 200 de experimente de cloud cu ingineri, oameni de știință și aplicațiile lor complexe. Acest ultim experiment în domeniul cloud-ului HPC se bazează pe simulările pe calculator ale unor noi electro-stimulente transcraniene neinvazive ale creierului uman pentru a trata schizofrenia. Experimentul a fost realizat în colaborare de Institutul Național de Sănătate Mintală și Științele Neuro din India (NIMHANS), Dassault SIMULIA, Advania și UberCloud, sponsorizat de Hewlett Packard Enterprise și Intel. Lucrarea actuală demonstrează valoarea ridicată a modelării și simulării computaționale în îmbunătățirea aplicării clinice a electrostimulării transcraniene neinvazive a creierului uman în schizofrenie.

Din 2016, Dassault Systemes colaborează cu NIMHANS pe un proiect care demonstrează că modelarea și simularea computerizate pot îmbunătăți eficacitatea stimulării transcraniene directe (tDCS), un tratament clinic neinvaziv pentru schizofrenie. Finalizarea cu succes a primei etape a acestui proiect a creat deja gradul de conștientizare și interesul față de simularea pe bază de neuromodulare personalizată în comunitatea clinică din India. Proiectul demonstrează o metodă inovatoare care poate stimula adânc în interiorul creierului neinvaziv, non-chirurgical, folosind mai multe câmpuri electrice aplicate din scalp. Această procedură este capabilă să activeze cu precizie regiunile selective ale creierului, lăsând un risc minim și făcându-l accesibil tuturor. Cu această metodă medicii pot viza cu precizie regiuni ale creierului fără a afecta părți majore ale creierului sănătos.