Evenimente — April 30, 2018 at 8:19 am

Camerele foto Panasonic premiate la TIPA Awards 2018

by

PANS_RGB_PremiumPhotography_TIPA_2Panasonic a câștigat trei din premiile decernate de Technical Image Press Association (TIPA) în 2018.  Camerei foto Panasonic Lumix DC-G9 i-a fost acordat premiul „Best Mirrorless CSC Expert”, Panasonic Lumix DC-GH5S a câștigat premiul „Best Proffesional Photo/Video Camera” în timp ce aparatele foto Panasonic Lumic DCM-ZS200/TZ200 au fost onorate cu distincția „Best Expert Compact Camera”.

Cel mai nou aparat Panasonic din seria Lumix, DC-G9, este unul cu particularități cuprinzătoare ce au fost recunoscute prin premiul „Best Mirrorless CSC Expert”. Un purtător de cuvânt al juriului TIPA a precizat: „Calitatea imaginilor redate este de ultimă generație, camera dispune de o frecvență a cadrelor uluitoare, este o adevărată reflexie a designului de înaltă calitate, conceput special pentru a ne asigura că fiecare imagine capturată pare că prinde viață”.

Alte caracteristici excepționale ale camerei care au fost recunoscute de juriu în mod special sunt capacitatea acesteia de a captura fotografii la 60 de fps în formate JPEG și RAW, încorporarea DFD-AF, sistemul de stabilizare integrat în senzor. Toate acestea asigură compensarea de  până la 6.5 stopuri, iar modul de rezoluție înaltă permite obținerea imaginilor de 80 de megapixeli – perfect pentru a imortaliza acele cadre unice, care apar doar o dată în viață.

Camera este favorita fotografilor de natură, datorită abilității sale de a surprinde cele mai profunde detalii în imagini bogate, vizualizate pe un ecran de 3 inchi, care dispune de tehnologia OLED, asigurând astfel realizarea de fotografii uluitoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al juriului TIPA.

„Cea mai bună cameră video/foto profesională” – Panasonic LUMIX DC-GH5S

O favorită a fotografilor profesioniști, Lumix DC-GH5S este o cameră foarte performantă, creată pentru a realiza cu succes atât fotografii, cât și clipuri video – deși balanța este înclinată clar în favoarea filmărilor. Dispunând de o înaltă sensibilitate, utilă în mod special în spații slab iluminate, aceasta este una dintre caracteristicile care permite captarea de imagini așa cum sunt ele văzute de ochiul uman, indiferent de lumina din jur.

Un purtător de cuvânt al juriului TIPA a precizat: „Senzorul MOS de 10,2 megapixeli, de înaltă sensibilitate, utilizează tehnologia Dual ISO pentru a capta detalii chiar și din zonele cele mai întunecate, fără a mai fi nevoie de iluminare suplimentară. Tehnologia Lumix a companiei Panasonic asigură o multitudine de opțiuni video, inclusiv modul cinema 4K/60fps și modul Full HD/200Mbps – ceea ce transformă camera în favorita cineaștilor și videografilor care doresc să realizeze cele mai bune filmări ale lor”.

În ceea ce privește capacitatea de fotografiere, GH5S a fost creat pentru imagini în format RAW la 11 fps. Viteza de fotografie în rafală crește până la 12 fps, asigurând că fotografiile realizate captează cele mai rapide mișcări. Pentru editare, camera dispune de suficiente conexiuni, inclusiv HDMI și USB-C, asigurând un transfer de date în condiții perfecte.