NEWS — May 9, 2018 at 9:48 am

Noi facilități în tehnologia OPTEX REDSCAN RLS-3060 V8

by

OPTEX Detection rangeOPTEX anunță o nouă evoluție a echipamentelor de detecție extrem de eficiente din seria REDSCAN RLS-3060, îmbogățite cu noi funcții odată cu trecerea la versiunea 8.

Tehnologia OPTEX REDSCAN s-a făcut cunoscută atât prin eficiența foarte bună și flexibilitatea deosebită, cât și prin capabilitățile sale de a detecta pătrunderea persoanelor neautorizate prin zone de acces neconvenționale și prin aptitudinile excelente de protejare a unor obiective din zone cu trafic intens.

Având la bază proiectarea unui perete laser virtual, senzorii de acest tip pot detecta rapid și precis dimensiunea, viteza de deplasare și distanța față de detector a unui corp în mișcare, toate datele fiind procesate cu ajutorul unui algoritm unic. Așa se face că echipamentele din seria RLS-3060 sunt recunoscute pentru performanțele lor excelente și pentru flexibilitate întrucât împart zona de detecție în mai multe sub-zone și sunt, prin urmare, excelente pentru declanșarea de alarme la nivelul camerelor de supraveghere video tip PTZ. Pentru a se putea adresa mai multor categorii de utilizatori, cu bugete și cerințe diferite, seria conține modelele RLS-3060L și RLS-3060SH”, a declarat Dragoş Enea, Customer Service Manager Optex pentru România și Bulgaria.

Echipamentele OPTEX din seria REDSCAN RLS-3060 au fost revoluționare la momentul lansării și continuă să fie unele dintre cele mai bune soluții de detecție disponibile pe piață. Chiar și așa, compania lucrează în permanență la îmbunătățirea rezultatelor și, de aceea, a lansat o nouă versiune a suportului software pentru aceste dispozitive. Lansarea versiunii 8 semnifică introducerea unei noi versiuni de firmware, dar și a unei noi versiuni pentru suita software REDSCAN Manager. Împreună, noul firmware versiunea 8 și aplicația REDSCAN Manager versiunea 8.0 extind și mai mult funcționalitatea senzorilor OPTEX din seria REDSCAN RLS-3060 și introduc noi opțiuni de configurare.

Odată cu upgrade-ul la versiunea 8, modelul mai accesibil – RLS-3060L – beneficiază de 8 sub-zone de detecție în cazul unei conexiuni IP, respectiv 4 în cazul unei conexiuni analogice. În plus, forma zonei de detecție poate fi configurată în funcție de formatul locației și este introdusă o funcție de mascare, extrem de utilă pentru a defini una sau mai multe regiuni de detecție, prin eliminarea celor care nu prezintă interes. O astfel de funcție poate fi extrem de utilă în anumite situații specifice, precum monitorizarea exponatelor dintr-un muzeu.

De asemenea, este introdus și un mod care asigură detecția persoanelor ce zăbovesc prea mult în zona monitorizată, perioada de tip limită putând fi prestabilită de operator. Modelul mai sofisticat – RLS-3060SH – primește o extindere a razei de detecție de la 30 la 50m, intervalul 30-50m putând fi utilizat pentru a detecta ținte mai mari decât cele specificate pentru distanțe mai mici de 30m. Astfel este îmbunătățită performanța detecției, iar în plan orizontal pot fi observate corpuri înalte de numai 30cm dacă acestea se află la o distanță de până la 30m și respectiv înalte de până la 60cm dacă acestea se află la o distanță cuprinsă între 30-50m. În plan orizontal, sunt detectate corpuri late de 30cm dacă se află la o distanță de până la 30m, respectiv late de 60cm dacă se află la o distanță cuprinsă între 30-50m. Totodată, ambele modele permit selectarea modului de utilizare a contactului uscat pentru declanșarea alarmelor: N.O. (normally-open) sau N.C. (normally-closed). Toate aceste îmbunătățiri sunt disponibile pentru echipamentele OPTEX REDSCAN RLS-3060L și RLS-3060SH deja existente, prin simpla actualizare a firmware-ului și a soluției de administrare software REDSCAN Manager la versiunea 8.