NEW TECHNOLOGY — May 9, 2018 at 9:10 am

Olanda va exploata blockchain pentru operațiunile de gestionare a deșeurilor

by

asphalt-automobile-automotiveAutoritatea care verifică transporturile deșeurilor în Olanda lucrează la un proiect de utilizare a blockchain și a aplicațiilor mobile pentru a elimina intervenția manuală din procesele sale. În prezent, punctele de trecere a frontierei sunt traversate de sute și chiar mii de camioane pentru transportul deșeurilor și toate acestea trebuie verificate manual. Proiectul va fi o dovadă a conceptului pentru sectorul UE de transport al deșeurilor.

Acesta a fost preluat de Inspectoratul de Mediu și Transport al Olandei (ILT), care dorește să automatizeze multe din sarcinile sale folosind tehnologia blockchain și aplicațiile mobile. ILT a angajat companiile de software LegalThings One și Safety Changer pentru a lucra la proiectul  cunoscut sub numele de „European Waste Transportation on Blockchain”.

Tehnologia blockchain va permite tuturor organismelor guvernamentale și companiilor să obțină verificarea în timp real a fiecărui pas din procesul de transport. Proiectul este susținut de două mari companii de reciclare a deșeurilor, Indaver și AVR, precum și ILT în Olanda și OVAM din Belgia. Proiectul va fi aplicat transporturilor de deșeuri între Olanda și Flandra.

Blockchain, care își are rădăcinile în sectorul serviciilor financiare ca fiind tehnologia care stă la baza bitcoin, este în prezent testată în multe sectoare. Procesele care necesită securitatea datelor, capacitatea de a partaja cu anumite părți și garanția că informațiile nu au fost modificate sunt considerate aplicații potențiale pentru această tehnologie. Printre exemplele de utilizare în afara sectorului financiar se numără autoritatea registrului funciar al Suediei, Lantmäteriet, care o utilizează într-un sistem pilot pentru înregistrarea tranzacțiilor legate de proprietate.

Între timp, guvernul din Dubai introduce un sistem biometric de verificare a frontierelor care utilizează blockchain pentru se a asigura că datele sensibile pot fi văzute doar de titularul pașaportului digital și de autoritățile competente.