Bizpoint — May 11, 2018 at 7:24 am

Experții IT nu se înghesuie în abordarea tehnologiei blockchain

by

Blockchain

Doar 1% dintre departamentele IT fac proiecte de tip blockchain și doar 8% intenționează să facă acest lucru pe termen scurt sau să experimenteze tehnologia acum, potrivit unui studiu Gartner. Blockchain își are rădăcinile în sectorul financiar ca fiind tehnologia distribuită a registrelor care stă la baza bitcoin, dar există rapoarte largi despre adoptarea acesteia în alte sectoare, de la logistică la organizații comunitare.

Dar numărul efectiv de proiecte blockchain este mai mic decât discuțiile din jurul tehnologiei sugerează, potrivit lui Gartner. De asemenea, studiul a constatat că mai mult de trei sferturi din IT (77%) au afirmat că organizația lor nu are nici un interes sau intenționează să investigheze sau să dezvolte servicii bazate pe blockchain.

Totul pentru că graba în implementarea blockchain ar putea conduce organizațiile la probleme semnificative ale inovației eșuate, investițiilor pierdute, deciziilor deranjante și chiar respingerii unei tehnologii care schimbă jocul. Provocarea nu este doar găsirea și păstrarea inginerilor calificați, dar și găsirea unor dezvoltatori blockchain. Inginerii calificați pot fi precauți datorită naturii istorice libertariene și curajoase a comunității dezvoltatorilor de blockchain.

Gartner a spus că IT-ul din domeniul telecomunicațiilor, serviciilor de asigurări și serviciilor financiare este implicat mai activ în planificarea și experimentarea blockchain alte industrii. Serviciile financiare și companiile de asigurări se află în prim plan, cu sectoarele de transport, guvern și utilități fiind acum din ce în ce mai angajate în blockchain, datorită accentului puternic pus pe eficiența procesului, pe lanțul de aprovizionare și pe oportunitățile de logistică.