Foto-Video-Audio — May 12, 2018 at 6:30 am

Panasonic Lumix FT7, o nouă cameră digitală rezistentă

by

Panasonic prezintă o nouă cameră din seria modelelor rezistente la condițiile dificile de mediu, destinată utilizatorilor dornici de aventură. Lumix FT7 este subacvatică (permite scufundări de până la 31 m) și rezistentă la șocuri (cădere de la 2m). Noul model dispune de un vizor electronic, senzor de 20,4 MPx și de un obiectiv cu zoom 4,6x (distanța focală minimă echivalent 135: 28mm). Modelul FT7 este companionul  ideal în experiențele extreme pe uscat și în apă.

FT7_TS7_A_slantCorpul camerei, rezistent la frig (-10C) și la greutate (100kg), încorporează, într-un volum compact, tehnologii de înaltă performanță, astfel încât utilizatorul poate realiza cu succes fotografii în timpul scufundărilor, al salturilor cu schiurile sau la surfing în Hawai. De pe vârful munților, în junglă sau când se plonjează în apă, totul este posibil chiar și pentru fotografiere 4K  sau când se filmează Full HD.

Vizorul electronic, cu un ecran cu diagonală de 0,2 inch și 1.170.000 puncte, permite o vizare precisă a subiectului chiar și în contra-lumină și când se fotografiază în exterior, în soare puternic. Ecranul LCD are o diagonală de 3 inch și 1.040.000 puncte.

Capturați fiecare moment al aventurii dvs. prin fotografierea în rafală de mare viteză, la 10 cadre/sec (până la 11 cadre) și cu o autofocalizare foarte rapidă, pentru a putea înregistra săritura cu bungee sau când peștele mușcă momeala din cârlig. Momente incredibile pot fi surprinse în modurile video 4K sau 4K PHOTO.

Pentru cei doritori de aventuri nocturne sau pentru explorări speologice, camera poate fi folosită ca o lanternă, fără ca funcția de cameră foto să fie activată.

Dotări și detalii tehnice

  1. Protecție la scufundare până la 31m coloana de apă și un design foarte robust

Noul Lumix FT7 dispune de o carcasă foarte rezistentă mecanic: protecție la scufundare până la 31m, protecție antipraf, rezistență la șocuri (căderi de la 2m înălțime), rezistență la frig (funcționare la -10 grade C) și la greutate de 100 kg. Grație designului cu un minim de orificii, etanșărilor cauciucate și a utilizării sticlei securizate, camera este protejată la umezeală, praf, apă și nisip. Carcasa camerei are un perete mai gros, pentru a o face rezistentă până la presiunile dezvoltate la o imersie de 31 m sub apă și poate supraviețui căderilor de la până 2 m, conform normelor “MIL-STD 810F Method516.5-Shock”. Toate elementele camerei au fost testate pentru bună funcționare, inclusiv la -10 grade C.

Seria Lumix FT nu este doar construită să reziste la rigorile mediului extern, ci dispune de o busolă și de un altimetru. Puteți lua camera la pescuit sau în camping, în aventuri pe mare sau la scufundări subacvatice, vara sau iarnă la ski sau snowboard; Lumix FT7 va fi gata oricând pentru a înregistra imagini deosebite sau videoclipuri.

  1. Nou vizor electronic și ecran LCD de înaltă rezoluție.

Vizorul electronic are o diagonală de 0,2 inch și 1.170.000 puncte. Noul model permite observarea și încadrarea mai ușoară a subiectelor chiar dacă acestea sunt iluminate din spate, în plin soare. Folosirea vizorului electronic asigură un consum mai redus de energie și prelungește durata de folosire a camerei pentru o singură încărcare a bateriei. Vizorul electronic are un raport al laturilor de 4:3

Ecranul LCD al camerei are o diagonală de 3 inch și o rezoluție de 1.040.000 puncte. Ecranul LCD este acoperit de o sticlă securizată, pentru a rezista la șoc și la presiune.

Comutarea între vizorul electronic și ecranul LCD se face prin acționarea unui buton de pe carcasă.

  1. O evoluție în fotografia și videografia 4 K

Modelul Lumix FT7 înregistrează imagini și videoclipuri la rezoluție 4K (QFHF, 3.840 x 2.160 p la frecvența de 30p/25p (în zonele de 50 Hz) sau 30p (în zonele 60 Hz) sau la 24p în format MP4 (maxim 29 min 59 sec), cât și la rezoluții Full-HD (1.920 x 1.080 60p / 50p în zonele cu 50 Hz / 60p în zonele cu 60Hz), cu autofocalizare practic permanentă.

Beneficiind de tehnologia 4K, utilizatorul poate utiliza funcția 4K PHOTO (cu o rezoluție echivalentă 8 MegaPixeli) la o frecvență de 30 cadre / sec și poate înregistra momentul decisiv al acțiunilor aflate în desfășurare rapidă. Sunt integrate trei opțiuni: 4K Burst, 4K Burst (Start / Stop) și 4K Pre-Burst. Modul 4K Burst permite înregistrarea unei secvențe de fotografii luate cu o frecvență de 30 cadre / sec. Lumix FT7 dispune și de funcția Post-Focus (înregistrarea unei rafale fotografii de 8 MP cu focalizări diferite, urmând ca ulterior să se selecteze fotografia cu focalizarea dorită).

Obiectivul camerei are un zoom de 4,6 x stabilizat prin tehnologia Power O.I.S. atât la fotografiere cât și la filmare. Filtrul audio Auto Wind Cut anulează cea mai mare parte din zgomotul vântului în timpul înregistrărilor video.

Modul High Speed Video permite înregistrarea de secvențe video la rezoluție HD (1.280 x 720 p) la o frecvență de 120 fps (pentru zona cu 60Hz) sau 100 fps (pentru zona cu 50 Hz).

Modurile Time Lapse / Stop Motion Animation sunt, de asemenea, disponibile pentru acest model.

  1. Senzorul de imagine de 20,4 MPx

Noul model dispune de un senzor MOS de înaltă sensibilitate, de 20,4 MP, pentru a realiza imagini de cea mai înaltă calitate în clasa sa. Totodată, acesta realizează foarte rapid procesarea primară a imaginii și permite înregistrarea de fotografii cu frecvența de 10 cadre / sec (până la 11 cadre) cu obturatorul mecanic și autofocalizare pe primul cadru, respectiv 5 cadre / sec când se realizează autofocalizarea pe fiecare cadru.

Autofocalizarea este rapidă și precisă și utilizează tehnologia Light Speed AF.

Modelul FT7 include un obiectiv Lumix cu zoom 4,6x (echivalent 135: 28 – 128 mm), de înaltă calitate. Grație tehnologiei Intelligent Resolution, imaginea poate fi decupată și interpolată electronic realizând un zoom total de până la 9,1x, cu păstrarea calității ridicate a imaginii.

Sistemul optic de stabilizare Power O.I.S. permite compensarea tremuratului mâinilor fotografului*Max. 11 imagini.

  1. Alte caracteristici:

 – Conectivitate Wi-Fi 2,4 GHz (IEEE802.11b/g/n)

Modelul Lumix FT7 include conectivitatea Wi-Fi pentru o experiență fotografică mai flexibilă. După conectarea cu un smartphone sau cu o tabletă, prin intermediul aplicației dedicate Panasonic Image App pentru iOS/Android, fotografiile pot fi realizate, vizualizate și distribuite de la distanță. Datele GPS pot fi adăugate imaginilor după fotografiere.

– Încărcător priză/USB

Camera poate fi încărcată prin conectarea  încărcătorului la priza de curent sau prin intermediul cablului USB.

–  Control creativ

Lumix FT7 este echipat cu 22 filtre creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Toy Pop, Bleach Bypass, Miniature Effect, Soft Focus, Fantasy, Star Filter, One Point Color și Sunshine. Filtrele permit interpretarea creativă a imaginilor captate iar pe ecranul LCD se poate observa efectul lor asupra acestora. Unele filtrecreative  pot fi folosite și în înregistrările video.

  • Creative Panorama

Funcția Creative Panorama permite înregistrarea de panorame orizontale sau verticale, prin înregistrarea de fotografii consecutive ale căror margini sunt suprapuse în vederea corectei alinieri. Panoramele pot fi înregistrate simultan cu filtrele creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Bleach Bypass, Soft Focus, Fantasy, Star Filter si One Point Color.

 

  • Funcția lanternă

Se poate activa pentru a ilumina diferite subiecte, chiar și fără pornirea camerei;

  • Compatibilitate SDXC UHS-I

Lumix FT7 este compatibil cu cardurile de memorie standard ADXC UHS-I pentru transferul rapid de date, inclusiv când se înregistrează videoclipuri la rezoluție 4K.