Business — May 14, 2018 at 5:07 am

Încă un trimestru de creștere pentru Asseco SEE

by
Piotr Jeleński, ASEECO SEE
Președinte CA al Asseco South Eastern Europe S.A.

Rezultatele financiare ale grupului Asseco South Eastern Europe pentru primul trimestru al anului 2018, le-au depășit din nou pe cele aferente aceleași perioade din 2017.

Cifra de afaceri din primul trimestru a totalizat 33,2 milioane EUR, o creștere de 7% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. Divizia Plăți a contribuit cel mai mult la acest rezultat, cu o cifră de afaceri de 15.7 milioane EUR, o creștere de 27% (3.4 milioane EUR) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare creștere (cu peste 3 milioane EUR) a fost generată de serviciile de mentenanță pentru ATM-uri, în principal în Croația și România. Cifra de afaceri a Diviziei Bancare a totalizat 7.7 milioane EUR, reprezentând o creștere de 2% (151 mii EUR) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. Creșterea a fost înregistrată pe produse și servicii de core bancar și mobile.

 

În același timp, veniturile din vânzări în Divizia Integrare Sisteme s-au ridicat la 9.7 milioane EUR în primul trimestru, o scădere de 13% (1.4 milioane EUR) comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut.

,,Încă un trimestru bun pentru Divizia de Plăți ne confirmă reputația și brandul bine poziționat drept furnizor de servicii de plată în regiune”, a comentat Piotr Jeleński, Președintele Consiliului de Administrație al Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitul net al Grupului ASEE din primul trimestru s-a ridicat la 2.7 milioane EUR, mai mare cu 0.3 milioane EUR (creștere de 14%) comparativ cu primele trei luni ale anului 2017.

Societatea a anunțat valoarea acumulărilor pentru 2018 la suma de 100,5 milioane EUR, o creștere de 6% comparativ cu anul precedent.

REZUMATUL REZULTATELOR DIN T1 2018 ALE GRUPULUI ASEE