Business — May 16, 2018 at 6:57 am

Fujitsu încearcă să își reducă dependența de afaceri tradiționale

by

Fujitsu-World-Tour-2017_KeyVisual_International_1099Fujitsu încearcă să se îndepărteze de afacerea tradițională a hardware-ului și să ofere servicii prin lansarea unui nou program MSP. Inițiativa pilot se va baza pe soluțiile “co-create” pe bază de parteneri individuali, care va permite companiei să ofere clienților soluții personalizate. Fujitsu dorește astfel să lucreze împreună cu partenerii, astfel încât să dezvolte împreună soluții pe care le pot oferi clienților lor într-un model cu risc partajat, permițându-le să fie extrem de personalizate și flexibile.

Acest model cu risc partajat le permite partenerilor, în special celor care se află în prezent în tranziția la MSP, să își “de-riște” afacerea. În acest mod Fujitsu dorește să-i ajute pe partenerii cu riscul inițial de creare a unui serviciu, împreună cu întreținerea și suportul. Totuși, noul mod de lucru nu este unui strict, astfel, dacă furnizorul dorește să gestioneze și să mențină propriul produs și platformă, parteneriatul le poate permite să facă acest lucru.

Astfel, noua orientare pe servicii este o mișcare deliberată de a îmbunătăți mixul de venituri de la Fujitsu și de a scădea o parte din baza pusă pe afacerile sale hardware tradiționale. Fujitsu încearcă să recruteze 10 parteneri în anul următor pentru a contribui la construirea programului și lucrează deja cu parteneri precum Wanstor și Viadex pentru a se asigura că noul mod de lucru este construit “cu parteneri, pentru parteneri”.