Pharma & Health — May 18, 2018 at 8:47 am

Fujitsu dezvoltă tehnologia de simulare moleculară pentru a crea în mod eficient noi soluții pentru medicamente

by

Fujitsu Laboratorieshttp://www.fujitsu.com/jp/group/labs/en/ a dezvoltat o tehnologie de simulare moleculara, pentru descoperirea de noi medicamente, care poate estima cu exactitate afinitatea obligatorie care reprezintă gradul in care proteinele provocatoare ale unor boli se leagă de substanțele chimice ce pot deveni medicamente.

În procesul de descoperire a medicamentului, există o cerere de predicție exactă a afinității de legare între proteinele țintă și substanțele chimice, care oferă o estimare brută a eficacității unui medicament. Tehnologia de simulare moleculară a fost folosită pe scară largă în trecut ca metodă de predicție a afinității de legare, calculând forțele aproximative care apar între atomii din molecule folosind mecanica newtoniană. Problema cu această metodă, totuși, rămâne că precizia gradului scăzut al estimării sale a celor mai importanți parametri, cum este gradul de torsiune la locurile de legare. Aceasta înseamnă că precizia estimării sale a afinității globale de legare este de asemenea slabă.

Pentru a rezolva problemele estimării, Fujitsu Laboratories a dezvoltat tehnologia de simulare moleculară care estimează gradul de torsiune într-o substanță chimică, care este direct legată de afinitatea de legare prevăzută. 1-fujitsudevelNoua tehnologie nu ține cont doar locul de legare în care va avea loc torsiunea, ci și de impactul atomilor învecinați. Laboratoarele Fujitsu au evaluat această tehnologie pentru 190 de tipuri de substanțe chimice, comparând rezultatele cu rezultatele corecte obținute la calcularea primelor principii și apoi evaluând rata de eroare.

În acest fel, a fost în măsură să confirme că rata de eroare în estimarea gradului de torsiune a fost, în medie, o zecime din cea a tehnologiei anterioare. Se anticipează că utilizarea acestei noi tehnologii în descoperirea de medicamente bazată pe tehnologia informației, cu capacitatea sa de a estima cu exactitate afinitatea de legare a proteinelor țintă și a substanțelor chimice, oferă potențialul unor eforturi noi de descoperire a medicamentelor care nu au putut fi realizate cu abordările anterioare.

Descoperirea de noi medicamente necesită cheltuieli și termene semnificative care pot fi măsurate în decenii, conducând la o căutare globală a noilor metode de descoperire a tratamentelor. Una dintre metodele care au beneficiat de un interes considerabil este descoperirea de tratamente bazată pe tehnologia informației, o nouă metodă de descoperire a medicamentelor care utilizează computerele care fac posibilă crearea de substanțe chimice candidate pentru medicamente noi cu o probabilitate mare de succes. Descoperirea medicamentelor bazată pe tehnologia informației a devenit un punct central pentru așteptările unei tehnologii inovatoare pentru crearea de noi medicamente, deoarece, spre deosebire de metodele anterioare de încercare și de eroare, în care substanțele chimice sunt create și testate în mod repetat, această abordare face posibilă proiectarea practică chimice și estimarea efectelor acestora.