Productie — May 21, 2018 at 7:00 pm

Soluțiile QAD sunt proiectate pentru producătorii auto

by

In industria auto globala, productia este in crestere. Conform LMC Automotive, industria va spori cu peste 20 milioane de autovehicule in urmatorii ani, in timp ce alte estimari indica intre 3,4 si 5 procente pe an.

Odata cu cresterea productiei, se acorda tot mai multa atentie aspectelor legate de costuri si conformitate. Poate cel mai important este faptul ca se pune mai mult accent pe satisfactia clientului, pe masura ce acestia solicita mai multe optiuni si produse de o calitate superioara. Retragerile de la vanzare si criticile la adresa produselor de slaba calitate se rasfrang asupra producatorilor de echipamente originale (OEM), iar aceasta sensibilitate la calitate este transmisa direct catre dumneavoastra, furnizorul auto.

automotive

Succesul unui producator intr-o industrie auto aflata in crestere depinde in mod semnificativ de utilizarea unei solutii eficace de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) – o solutie care se poate dezvolta si adapta la evolutiile afacerii dvs. QAD Cloud ERP si QAD Enterprise Applications pentru implementare locala sunt proiectate pentru producatorii auto.

PROIECTAT PE O FUNDATIE SOLIDA

In cei aproape 30 de ani de activitate, QAD a urmarit sa ofere cele mai eficiente solutii de tip ERP pentru producatorii auto. QAD Enterprise Applications este solutia ERP de top in industria auto din China si, in prezent, unitatile de productie auto din 60 de tari utilizeaza sisteme QAD.

PROIECTAT CU UN OBIECTIV CLAR

Accent pe cele mai bune practici din industria auto QAD Enterprise Applications inglobeaza in mod direct cele mai bune practici si procese, dezvoltate pe baza unei stranse colaborari cu clientii si participarii active in cadrul unor grupuri majore din industrie, precum AIAG sau Odette.

QAD Enterprise Applications cuprinde functionalitati necesare, precum comunicarea online cu furnizorii, coduri de bare, gestionarea lansarilor, gestionarea proceselor de activitate, business intelligence, gestionarea lantului de aprovizionare, optimizarea productiei, componenta financiara, precum si alte functii. Totodata, QAD Enterprise Applications cuprinde sute de indicatori-cheie de performanta (KPI) si indicatori operationali uzuali din industria auto, oferindu-va posibilitatea de a masura performanta operationala a organizatiei dvs.

Prin intermediul diagramelor de proces QAD, specifice cerintelor de lucru distincte din industria auto, veti dobandi o perspectiva directa asupra practicilor operationale din organizatia dvs. si veti avea la dispozitie un set de instrumente predefinite pentru instruirea angajatilor, inclusiv sute de procese predefinite bazate pe cele mai bune practici din industrie, instructiuni de lucru, puncte de conformitate si cursuri de formare specifice industriei.

Accent pe calitate

QAD Enterprise Applications va ofera o gama larga de instrumente pentru asigurarea calitatii de-a lungul intregului lant valoric. Sunt inclusi indicatori de performanta a furnizorilor, care va permit sa monitorizati ratele de defectare si alte rezultate de testare. De asemenea, cuprind procese pentru testarea materiilor prime, inregistrarea rezultatelor de calitate intermediare, atribuirea procedurilor si rezultatelor de testare anumitor produse sau loturi si asigurarea trasabilitatii articolelor si identificarii in functie de lot sau serie.

QAD permite adaptarea proceselor legate de calitate la cerintele specifice ale clientilor. Dvs. veti avea controlul asupra modului de definire a specificatiilor de calitate, indicatorilor, gradelor de toleranta, regulilor si modelelor de esantionare, precum si secventelor de testare. De asemenea, va permite sa depistati defectele echipamentelor, sa planificati intretinerea preventiva si calibrarea si sa dezvoltati procesele legate de inlocuiri si piese de schimb.

Accent pe MMOG/LE

MOG/LE reprezinta un referential cuprinzator de auto-evaluare in ceea ce priveste gestionarea lantului de aprovizionare, utilizat pentru evaluarea productiei, pieselor de schimb si service-ului, precum si a proceselor de depozitare, in vederea asigurarii conformitatii cu cerintele OEM legate de lantul de aprovizionare.

MMOG/LE este considerat, de facto, standardul de excelenta al lantului de aprovizionare, iar dobandirea clasificarii nivel A asigura faptul ca performanta proceselor si livrarilor organizatiei dvs. sunt de clasa mondiala sau aproape de acest nivel.

Recunoscut de catre AIAG/Odette pentru contributiile sale majore la MMOG/LE, QAD este furnizorul de formare in domeniul MMOG/LE desemnat in numele AIAG/Odette in America de Nord, Asia-Pacific si Europa de Est, iar Diagramele de Proces Auto MMOG/LE unice oferite de QAD au fost create in mod special pentru a contribui la buna intelegere, la nivel individual si departamental, a punctelor-cheie de evaluare specifice MMOG/LE.

Accent pe rentabilizare

Industria auto functioneaza pe principiul „just-in-time” („la momentul oportun”). QAD asigura un set variat de procese de rentabilizare a productiei, care acopera intreaga gama de operatiuni.

QAD Enterprise Applications este recunoscut pentru modul in care simplifica eforturile producatorilor auto de a deveni „lideri de rentabilitate”, atat la nivel intern, cat si al intregului lant de aprovizionare.

QAD Enterprise Applications transmite datele electronic in lantul dvs. de aprovizionare, ofera statii de lucru eficace pentru simulari si analiza orarelor de productie, este compatibil cu sistemul Kanban si sincronizeaza linia dvs. cu programul de lucru al clientilor.

Accent pe optimizarea lantului de aprovizionareQAD va permite sa transmiteti informatii privind planificarea si programarea activitatilor si sa primiti notificari prealabile de livrare de la furnizorii dvs. din intreaga lume.

QAD Enterprise Applications va ofera, totodata, vizibilitate asupra transporturilor pe distante mari. Veti primi actualizari automate in fiecare etapa a deplasarii si alerte in caz de intarziere sau preluare tardiva.

PROIECTAT PENTRU CLOUD

Solutiile ERP bazate pe tehnologia cloud se bucura de o popularitate crescanda, contribuind la rezolvarea problemelor legate de lipsa resurselor IT locale, de nevoia de a accelera implementarile, fuziunile si achizitiile sau de aspectele privind externalizarea si partajarea serviciilor.

QAD furnizeaza o gama larga de solutii QAD Enterprise Cloud, precum QAD Cloud Apps, QAD Cloud Services si QAD Cloud Portal.

QAD Cloud ERP este acelasi software ca si cel asigurat prin implementarea locala a QAD Enterprise Applications – o aplicatie cu numeroase functionalitati, testata integral, proiectata pentru intreprinderi si utilizata de mii de clienti. Veti beneficia, totodata, de experienta recunoscuta a QAD in serviciile de asistenta pentru clienti, prin care compania a castigat mii de utilizatori fideli.

Ofertele de abonamente pentru QAD Enterprise Cloud de la QAD va asigura flexibilitate in gestionarea mediului IT propriu. Puteti opta pentru implementare mixta armonizata, in cadrul careia anumite sedii vor opera cu resursele locale, iar altele in cloud.

In cazul marilor producatori auto, aceasta varianta flexibila de implementare permite, intr-un mod simplu, ca mai multe sedii sa initieze operatiuni noi sau sa se integreze cu unitatile ERP existente.

QAD Cloud ERP prezinta avantaje si pentru producatorii auto de mai mici dimensiuni, oferind un sistem ERP de ultima generatie, fara sa necesite investitii initiale de capital semnificative. Procesul de dezvoltare va fi mai usor de planificat, fiindca veti cunoaste costurile pentru a simplifica bugetarea si veti putea adauga noi utilizatori cu un singur telefon. Veti beneficia de puterea si flexibilitatea QAD Enterprise Applications cu usurinta si simplitatea QAD Cloud ERP.

QAD ENTERPRISE APPLICATIONS: O SUITA COMPLETA PROIECTATA PENTRU PRODUCTIA AUTO

QAD Cloud ERP si QAD Enterprise Applications pentru implementari locale ofera producatorilor auto o modalitate eficace de a:

  • Optimiza procesele legate de productie, lantul de aprovizionare si operatiunile cu clientii, punand accentul pe calitate, cost si furnizare, mentinand totodata nivelul dorit de performanta operationala.
  • Indeplini standardele din industrie si ale OEM, precum MMOG/LE privind eficienta lantului de aprovizionare si ISO TS16949 privind calitatea.
  • Sustine cresterea si expansiunea la nivel global.
  • Indeplini cerintele de raportare financiara, atat in plan local, cat si international, inclusiv GAAP (principiile contabile general acceptate), Multi-GAAP si IFRS.
  • Raspunde cerintelor clientilor si celor de reglementare.
  • Accesa si analiza procesele si datele, avand vizibilitatea necesara pentru a putea rafina operatiunile si a lua decizii rapide si fundamentate.
  • Implementa si actualiza QAD Enterprise Applications sau QAD Cloud ERP in mod simplu, rapid si rentabil.
  • Include unitati care ruleaza QAD in cloud si altele care opereaza local, avand o imagine unica a informatiilor din toate entitatile organizatiei.