Transport/Travel — May 24, 2018 at 2:45 pm

Securizarea mijloacelor de transport prin instalarea de soluții de supraveghere video dedicate

by

Axis Communications recomandă implementarea de măsuri de protecție pentru oamenii și bunurile aflate în tranzit, prin echiparea mijloacelor de transport cu soluții de supraveghere video dedicate.

axisfseriescamerasIndiferent că este vorba despre siguranța pasagerilor și a șoferilor din mijloacele de transport în comun, despre siguranța bunurilor din mijloacele de transport pentru marfă sau chiar despre siguranța vehiculelor în sine, sistemele de supraveghere video sunt întotdeauna soluții eficiente, cu rezultate garantate. Acesta este și motivul pentru care Axis Communications a dezvoltat o gamă de produse concepute special pentru astfel de scenarii de utilizare. Rezistente la vibrații și dotate cu sisteme de detecție a intervențiilor străine neautorizate, aceste camere sunt potrivite pentru a fi instalate în orice tip de mijloc de transport de marfă sau persoane, în vehicule de intervenție ale echipajelor de urgență, în utilaje de construcții și în furgonete folosite la transportul de valori. Ele pot transmite conținut video în timp real și pot fi monitorizate de la distanță, via Internet, calitatea imaginilor fiind ajustată în mod automat, în funcție de lățimea de bandă disponibilă. Iar pentru a putea realiza analize și anchete ulterioare, înregistrările la cea mai bună calitate pot fi stocate la bordul vehiculului.

Din gama de produse actuală, maximum de flexibilitate îl asigură echipamentele din seria F, proiectate astfel încât să se poată instala practic oriunde. Unicitatea seriei F de la Axis este dată de conceptul pe care se bazează designul acestor produse. Spre deosebire de alte camere de supraveghere video, acestea adoptă un design modular, care separă practic senzorul de imagine și obiectivul de unitatea principală, care conține restul componentelor electronice ce intră în alcătuirea dispozitivului. Prin această abordare, utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a combina senzori și obiective diferite, in funcție de diferite construcții, unghiuri de cuprindere și sensibilități la lumină, cu diverse unități centrale, caracterizate prin aptitudini și funcții diferite. Astfel, se poate opta pentru o implementare cât mai discretă, prin folosirea senzorilor F1004, F1004 Pinhole, F1005-E, F1015, F1025 și F1035-E, sau pentru o implementare la vedere, prin utilizarea senzorilor F1004 Bullet, F4005 și F4005-E. În plus, rezultatele obținute diferă pentru fiecare model în parte, ca urmare a specificațiilor diferite, căci unghiul de cuprindere variază de la 57 de grade pentru F1004 Pinhole până la 194 de grade pentru F1035-E, în timp ce rezoluția poate fi de 720p sau 1080p, iar sensibilitatea la lumină de 0.3, 0.4 sau 0.5lux. Iar pentru utilizatorii care doresc și o soluție de contorizare a numărului de persoane care trec prin cadru, este disponibilă unitatea F8804, prevăzută cu 2 obiective și 2 senzori.

În ceea ce privește unitatea centrală, utilizatorii au la dispoziție 3 modele diferite. Axis F34 și F44 Dual Audio Input permit conectarea a până la 4 camere cu rezoluție de 1920×1080 pixeli, cu mențiunea că cel de-al doilea model include, în plus, suport pentru tehnologia WDR – Forensic Capture, construcție fizică deosebit de rezistentă, 2 căi audio și funcție de declanșare a alarmelor. Aceste dotări există și în cazul celei de-a treia unități – F41 – doar că aceasta permite conectarea unei singure camere Full HD și îi lipsește, așadar, suportul Quad View, prezent în cazul celorlalte două modele.

Flexibilitatea seriei F de la Axis nu este dată numai de combinațiile care pot fi obținute, ci și de metoda de instalare în sine. Separarea senzorului de restul componentelor a dus la o reducere semnificativă a dimensiunilor elementului vizibil, astfel că instalarea este posibilă chiar și în cele mai mici spații disponibile. Iar datorită utilizării unor cabluri de conectare foarte lungi, unitățile centrale ale camerelor pot fi practic montate oriunde există un spațiu liber. În sfârșit, nu trebuie neglijat nici faptul că echipamentele pot fi operate atât la interior, cât și la exterior. Acest detaliu, împreună cu restul caracteristicilor, fac ca seria F de camere de supraveghere video de la Axis să poată fi implementate practic în orice scenariu de utilizare, indiferent că vorbim despre mijloace de transport, ATM-uri, bănci, magazine, hoteluri, instituții ș.a.m.d.