Evenimente — May 25, 2018 at 7:49 am

New Banking Vision 2018, provocări și oportunități în mediul bancar

by

NBV logo 2016 rgbConferința New Banking Vision organizată de Asseco South Eastern Europe și Payten, membră Asseco este una dintre cele mai mari platforme din regiune destinată tehnologiilor bancare și de plăți, ce și-a propus să descopere provocările și oportunitățile într-un peisaj bancar în continuă evoluție.

Pe măsură ce analizăm transformarea industriei bancare și de plăți, observăm o mobilizare a celor implicați față de noile tehnologii care sunt în centrul creșterii și supraviețuirii viitoare pe piața bancară. Unul din aspectele aduse în atenție în cadrul Conferinței este că digitizarea activității bancare se desfășoară într-un ritm mai rapid decât majoritatea organizațiilor pot reacționa, iar furnizarea de servicii în conformitate cu tendințele devine a realitate imediată.

A 8-a ediție a New Banking Vision de la București a oferit de asemenea o perspectivă diferită a ceea ce înseamnă viitorul industriei, iar Adam Wolszczak, Director General Asseco SEE România este de părere că “tinerii sunt cei care vor configura banca viitorului așa cum și-o doresc ei. Copiii din ziua de azi vor lua mai multe decizii în viitor, mult mai rapid, din postura de clienți, vor avea mai multă putere să decidă, așadar băncile vor trebui să se adapteze la prezentul digital. Ca lider în furnizarea de software bancar în regiunea SEE și cu un portofoliu de peste 60 de bănci ce utilizează deja soluțiile sale, Asseco SEE înțelege pe deplin ce înseamnă viitorul tehnologic, iar acest lucru necesită inovație, siguranță, disponibilitate și adaptabilitate a serviciilor pentru un client din ce în ce mai instruit, care este sau va fi poate chiar copilul tău!” 

Concomitent cu prezentarea portofoliul de soluții dedicate industriei de plăți, Asseco SEE a anunțat în cadrul Conferinței New Banking Vision, lansarea în România a companiei Payten Payment Solutions. Noua companie este rezultată din Divizarea parțială a Asseco SEE, respectiv prin transferarea Diviziei de Payment într-o entitate juridică distinctă pentru a înlesni atât creșterea eficienței activității, prin alocarea de resurse umane, tehnologice, materiale și financiare corespunzătoare acesteia, cât și organizării într-o manieră mai flexibilă și specializată. Payten este deținută 100% de grupul Asseco SEE.

ciprian pirv, payten
Ciprian Pîrv, Director General Payten România

Noua structură organizațională ne va permite să gestionăm mai bine activitatea de vânzări, dezvoltare și suport a soluțiilor de plată pe piața din România, astfel contribuind la creșterea competitivității. În fața oportunităților ce ne așteaptă în 2018 vom încerca să confirmăm potențialul companiei Payten de a deveni un jucător etalon în această piață”, a adeclarat Ciprian Pîrv, Director General Payten România.

Conferința New Banking Vision din 2018  de la București, a oferit atât mediului bancar cât și furnizorilor de tehnologie, oportunitatea de a dezbate și analiza tendințele în industrie în paralel cu provocările pieței, cu scopul de a se creiona modelul de bancă a viitorului și de a demonstra beneficiile aduse de  o abordare unitară și integrată a acestor tehnologii.