NEWS — June 4, 2018 at 12:15 pm

Ștefan Slavnicu numit CTO al Orange Belgia

by

Stefan SlavnicuȘtefan Slavnicu a hotărât să dea curs unei noi provocări profesionale ca Chief Technology Officer în cadrul Orange Belgia, începând din septembrie 2018.

Cariera lui Ștefan la Orange România a început acum 18 ani, ca Network Engineer, la scurt timp după ce a finalizat Orange Educational Program, în prima promoție a programului desfășurat la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Politehnică București.

De-a lungul carierei sale în Orange, a avut diverse roluri și a coordonat mai multe echipe și proiecte cu impact semnificativ, ajungând ca în anul 2014 să fie numit Chief Technology Officer.

Astfel, Ștefan a avut un rol cheie în consolidarea poziției companiei ca lider al pieței locale de telecomunicații mobile, cu cea mai extinsă rețea 4G din țară. Totodată, împreună cu echipa sa, el a jucat un rol esenţial în dezvoltarea şi menţinerea unei reţele performante, confirmată ca fiind cea mai bună în această categorie de către auditori independenți.

În timpul mandatului său, Ștefan a condus o serie de programe importante de transformare strategică și operațională a rețelelor împreună cu echipa sa și a adus în premieră pe piața românească noi tehnologii precum 4G +, VoLTE și VoWiFi.

Alături de realizările din sfera comercială, în timpul mandatului său, departamentul tehnic al Orange România a fost implicat în diverse proiecte de inovație, printre care dezvoltarea celui mai complex proiect de smart city din țară, precum și a proiectelor de cercetare și dezvoltare pe tehnologia 5G.

Între timp, Orange România a deschis procesul de recrutare pentru poziția de Chief Technology Officer.